Tarım Kredi ile Tunus gübre fabrikaları işbirliği yapacak

Güncelleme Tarihi:

Tarım Kredi ile Tunus gübre fabrikaları işbirliği yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2007 09:50

Gübre piyasasında olası dalgalanmalara karşı, Tarım Kredi ile Tunus gübre fabrikaları işbirliği yapacak.

Haberin Devamı

Kimyevi gübre konusunda Türkiye ile Tunus, ortak işbirliği imkanlarına yönelik çalışma başlattı.

Fosfat kayası konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden olan Tunus tarım kredi kuruluşları ile yapılacak işbirliğinin Türkiye ayağını, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği yürütecek.

Bu doğrultuda geçen hafta içinde Ankara'da Türkiye Tarım Kredi Merkez Birliği Genel Müdürlüğünü ziyaret eden Tunus gübre fabrikaları yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, bu alanda işbirliği yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Afrika pazarında da önemli etkinliğe sahip bulunan Tunus'un gübre konusundaki yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, uluslararası gübre pazarında olası sıkıntılara yönelik tedbir alınması konusunda ortak işbirliği çalışmalarının yürütülmesi kararlaştırıldı. Çalışmalar, TTKMB'ye bağlı Gübretaş tarafından yürütülecek.

Haberin Devamı

İki ülkenin önde gelen kimyevi gübre kuruluşları arasında varılan mutabakat çerçevesinde, gübre piyasasında yaşanan dalgalanmaların yakın gelecekte de devam edebileceği görüşü doğrultusunda strateji geliştirilerek, bu olumsuzluğun tüketici için avantajlı bir şekle dönüşmesi konusunda da birlikte hareket edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!