Tarım işçileri ortada kaldı

Güncelleme Tarihi:

Tarım işçileri ortada kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2009 14:22

MUĞLA'nın Datça İlçesi'ne domates toplamak için gelen 15'i çocuk 50 Şanlıurfalı tarım işçisi, anlaştıkları tarla sahibi Ahmet Bahçeli'ye ulaşamayınca perişan oldu.

Gelirken kiraladıkları, ücretini ödeyemedikleri TIR'da yatıp kalkan işçiler, tarla sahibinin bulunması için jandarmadan yardım istedi.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nden bir ay önce çıkan 15'i çocuk 50 mevsimlik tarım işçisi, ilk olarak, üzüm toplamak için Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne geldi. İşçiler, burada tanıştıkları Ahmet Bahçeli ile Muğla'nın Datça İlçesi'nde domates toplamak için anlaştı. Üzüm hasadının bitmesinin ardından işçiler, bir otobüs ve TIR kiralayarak, dün saat 03.30 sıralarında Datça'ya geldi. Ancak, işçiler anlaştıkları tarla sahibi Ahmet Bahçeli'ye ulaşamadı. Eşyalarını getiren TIR'ın 1000 TL'lik kirasını da ödeyemeyen işçiler perişan oldu. TIR'da yatıp kalkan işçiler, jandarmaya başvurarak Bahçeli'nin bulunmasını istedi.

İşçilerden 43 yaşındaki İmam Hüseyin Genç 11 kişilik bir ailesi olduğunu belirterek, “Ailemden 6 kişi tarım işçisi olarak çalışıyor. Günlük 20 TL yevmiye alıyoruz. Bunun 2 TL'sini de işçi başı komisyon olarak kesiyor. Değil para biriktirmek, karın tokluğuna çalışıyoruz” dedi. Genç, anlaştıkları tarla sahibinin de bir an önce bulunmasını istedi.
Her yaz tarlada çalışmak için il il dolaştıklarını söyleyen İmam Hüseyin Genç'in 15 yaşındaki kızı İslim Genç ise, okumayı çok sevdiğini belirterek, “Sekizinci sınıfa kadar okudum. Sonra liseye gidemedim. Babam ekonomik sıkıntı nedeniyle beni liseye gönderemedi. Okuyup meslek sahibi olmak istiyorum, tarım işçiliğinin sonu yok. Tarlada, devamlı çalışacak bir iş bulamıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!