Tarihi seçim

Güncelleme Tarihi:

Tarihi seçim
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 08, 2003 15:32

Yarın yapılacak yenileme seçiminde Siirt seçim çevresindeki 119 bin 210 kişi 568 sandıkta oy kullanacak.

Haberin Devamı

Hava ÅŸartlarını dikkate alan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sandıkları ve oy pusulalarını köy ve kasabalara gönderebilmek için İçiÅŸleri Bakanlığı'ndan helikopter istedi.Â

Seçime, 3 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'ne katılan siyasi partilerden oy pusulasındaki sırayla Türkiye Komünist Partisi (TKP), İşçi Partisi (İP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Adalet ve KalkınmaPartisi (AK Parti) katılacak. Diğer partiler, seçime katılmayacaklarını bildirdiler. Oy verme işlemi 06:00 ile 15:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

YSK'nın ilke kararı uyarınca, Siirt seçiminde 3 Kasım seçimlerinde yüzde 10 Türkiye barajını aşan AK Parti ve CHP  milletvekili çıkarabilecek. Bu iki parti toplam 3 milletvekili çıkaracak.

Siirt'teki yenileme seçimine katılacak siyasi partilerin adayları şöyle:
  Â
TKP: Muharrem Mırık, Emine Serpil Renda, Deniz Ünver
İP: Zeki Karahan, Yusuf Çelik, Bayram Yurtçiçek
CHP: Ekrem Bilek, Abdulhalim Çınar, Abdurrahman Kaysi
AK Parti: Recep Tayyip ErdoÄŸan, Öner GülyeÅŸil, Öner Ergenç.Â
   Â
Siirt seçimine bağımsız aday olarak sadece 3 Kasım seçiminde bağımsız aday olarak katılan Fadıl Akgündüz katılabilecekti. Ancak, YSK, Akgündüz'ün adaylığını, Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan kesinleşen 2 yıl hapis cezası nedeniyle reddetti.
     Â
KİMLİK GÖSTERİLEREK DE OY KULLANILABİLECEK
   Â
Siirt'teki seçimde, vatandaşlar seçmen bilgi kağıdı ve kimliklerini göstererek oylarını kullanabilecekler.

Haberin Devamı

Nüfus cüzdanı, resmi daireler veya KİT'lerden verilen kimlik kartları, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgeler kimlik olarak gösterilebilecek.

Belediyeler ile köy ve mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik bilgileri geçerli olmayacak.

Bu belgelerden birini ibraz edemeyen seçmen oyunu kullanamayacak.

Seçmen bilgi kağıdı bulunmayanlardan seçmen kütüğünde adı olanlar da oylarını kimliklerini göstermek suretiyle kullanabilecekler.
  Â
Mükerrer oy kullanımını önlemek için oyunu kullanan seçmenin sol el işaret parmağını boyamak için 3 Kasım seçiminden artan çıkmaz boya kullanılacak.
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!