Tarihi ‘Sarı bina’ restore ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Tarihi ‘Sarı bina’ restore ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2009 11:53

MANİSA Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde bulunan tarihi sarı bina restore edilerek, sergi ve toplantı salonları ile idari bölümlerin yer alacağı hizmet binası haline getirilecek.

Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Ayer, 1926 yılında inşa edilen tarihi sarı binadaki hasta koğuşlarının bir ay önce boşaltıldığını ve buradaki hastaların bir bölümünün Ahmetli'de bulunan Ruh Sağlığı Merkezi'ne bir bölümünün de yeni bina içindeki servislere dağıtıldığını belirtti. Restorasyon projesinin ve gerekli onayların geçen yıl alındığını kaydeden Ayer, öncelikle deprem güçlendirmesi çalışmalarının başladığını anlattı. Ayer, şunları söyledi:

“Tarihi binanın depreme karşı güçlendirilmesi için geçen ay ihale yapıldı ve hemen çalışmalar başladı. Bunların tamamlanmasının ardından bina aslına uygun olarak 1926 yılındaki görünümüne kavuşacak. Güçlendirme ve restorasyon çalışmalarının 1.5 milyon liraya mal olmasını bekliyoruz. 2010 yılının ortalarında da bitirilmesini planlıyoruz. Böylece modern bir hastane görüntümüzü bozan tarihi binamız, en güzel haliyle yeniden çok yönlü olarak hizmet vermeye başlayacak.”

Tarihi sarı bina restorasyon sonrasında sergi ve toplantı salonları ile idari bölümlerin yer alacağı hizmet binası olacak.
Çok tanınan ‘Sarı Bina’, Manisa ve Ege Bölgesi'nde Akıl Hastalıkları Hastanesi adı yerine de yıllardır kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!