Tarihi eserler traktörle taşındı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi eserler traktörle taşındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2009 11:11

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde bulunan Sagalassos Antik Kenti'nden 1960’lı yıllarda çıkarılan tarihi eserler, Burdur Arkeoloji Müzesi’ne traktörle getirildi.

Ağlasun İlçesi yakınlarında bulunan Sagalassos Antik Kenti'nde çıkarılan tarihi eserlerin tutulduğu depoda tadilat çalışmasına giren Burdur Müze Müdürlüğü, önemli gördükleri eserleri Burdur’a getirme kararı aldı. İlk olarak 1960’lı yıllarda çıkarılan ve M.S. 200- 300’lü yıllara ait olan kadın heykeli, vazo şeklinde Ostotek ve Side Mağara tipinde lahit parça bir traktörün römorkuna konularak Burdur Müzesi'ne getirildi.

Tarihi eserlerin altına sadece sünger yatak koyan ve iple bağlayan müze yetkilileri, daha sonra eserleri küçük bir vinç yardımıyla Burdur Müzesi’ne indirdi. Müze yetkililerinin yanındaki güvenlik görevlileri de eserleri özensiz bir şekilde taşıyarak yerlerine götürdü.
Konuyla ilgili bilgi veren Müze Müdürü Hacı Ali Ekici, “Ağlasun’da belediyeden kiraladığımız soğuk hava deposu var. Eserlerimizin bazılarını orada tutuyoruz. Depomuzda bir tadilat yapıyoruz. Önemli saydığımız eserlerimizi Burdur Müzesi'ne getirme kararı aldık. Orada yeni düzenleme yapacağız. M.S. 200- 300’lü yıllara ait olan giysili kadın heykeli, vazo şeklinde Ostotek ve Side Mağara tipinde lahit parçasını müzede sergileyeceğiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!