Tarihi buluşma

Güncelleme Tarihi:

Tarihi buluşma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2007 17:05

Haberin Devamı

ANKARA, ilk kez tarihi bir buluşmaya tanık olacak. Avrupa Birliği ülkelerinde, milletvekili ve bakan seviyesine yükselmiş olan Türk kökenli Avrupalı siyasetçiler, Abdullah Gül’ün davetiyle 24 Şubat'ta Ankara’da toplanacaklar. Böylesi bir toplantı ilk kez gerçekleşecek.

Başkanlığını, Gül’ün danışmanlarından Ahmet Sever’in yürüttüğü Avrupa Birliği İletişim Grubu (ABİG) organizesinde gerçekleşecek olan bu “Tarihi” buluşmaya, 25 Avrupalı bakan ve milletvekili katılacak.

Avrupalı Türkler'in bulundukları ülkeye uyumu ve yaşanan entegrasyon sorunu ile Türkiye’nin AB ülkelerindeki imajının ele alınacağı toplantıda, Türk kökenli Avrupalı siyasetçilerin görüşleri dinlenecek. Bu konularda neler yapılması gerektiğinin değerlendirileceği toplantı, Abdullah Gül’ün başkanlığında gerçekleşecek. 24 Şubat’ta Ankara’da yapılacak olan bu toplantı sonrasında, Ankara’daki AB Büyükelçisi Marc Pierini’nin bir resepsiyon, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın da katılımcıların onuruna bir akşam yemeği vereceği bildirildi.

Haberin Devamı

Türk kökenli Avrupalı siyasetçiler, 25 Şubat'ta da, İstanbul’a geçerek burada sivil toplum kuruluşları ve medya mensuplarıyla bir araya gelecek.

/images/100/0x0/55eb064ef018fbb8f8a611fd
Toplantıya katılacak bazı siyasetçiler şunlar:

Avrupa Parlamentosu: Vural Öger, Emine Bozkurt, Cem Özdemir, Almanya: Lale Akgün, Hakkı Keskin, Hüseyin Kenan Aydın, Sevim Dağdelen, Özcan Mutlu, Bilkay Öney, Gıyasettin Sayan, Emine Demirbüken, Ülker, Radzwilil, Aydın Özoğuz, Nebahat Güçlü, Güle İletmiş,

Belçika: Emir Kır, Fatma Pehlivan, Cemal Çavdarlı,

Danimarka: Hüseyin Araç,

İsveç: Yılmaz Kerimov, Mehmet Kaplan

Avusturya: Nurten Yılmaz, Alev Korun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!