Tarihe damga vuran fotoğrafın sahibi Atılay Kayaoğlu'na veda günü

Güncelleme Tarihi:

Tarihe damga vuran fotoğrafın sahibi Atılay Kayaoğluna veda günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 22:37

Atılay Kayaoğlu Hürriyet gazetesinde 1969’da göreve başladığında 26 yaşındaydı. O yıl 16 Şubat’ta Amerikan 6. Filo’yu protesto etmek için 76 gençlik örgütü Beyazıt’ta toplandı. Göstericiler Taksim’e doğru yürüyüşe geçerken ‘Komünistlere gereken dersi verme’ çağrısına uyan sağ görüşlü bir grup da Taksim Meydanı’na geldi. Taksim’de iki grup arasında patlak veren ve ‘Kanlı Pazar’ olarak bilinen olaylar sırasında Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan bıçaklanarak öldürüldü. Ertesi gün Hürriyet gazetesinde Ali Turgut Aytaç’ın bıçaklandığı anı gösteren 9 sütuna açılmış fotoğrafta bir polisin de olayı izlediği görülüyordu. Gündeme bomba gibi düşen o fotoğrafın altında Atılay Kayaoğlu’nun imzası vardı.

Haberin Devamı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nden (TSYD) çeşitli zamanlarda başarı ödülleri kazanan, Hürriyet gazetesinde Fotoğraf Servisi Şefliği görevini de üstlenen Atılay Kayaoğlu, uzun süre spor fotomuhabirliği yaptı. 38 yıl Hürriyet gazetesinde çalıştıktan sonra emekli olup Bodrum’a yerleşen Atılay Kayaoğlu, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Tarihe damga vuran fotoğrafın sahibi Atılay Kayaoğluna veda günü

Önceki gün 74 yaşında aramızdan ayrılan Kayaoğlu, bugün ikindi vakti İstanbul’da Levent Camisi’nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!