Tarantino'ya şok suçlama!

Güncelleme Tarihi:

Tarantinoya şok suçlama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2010 15:11

Sofia Coppola’nın yakın arkadaşı mı yoksa sevgilisi mi olduğu tartışılan Quentin Tarantino, jüri başkanlığı yaptığı Venedik Film Festivalinde kayırmacılıkla suçlandı.

Haberin Devamı

Bu yılki Venedik Film Festivali'nde, ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nun yakın arkadaşı mı yoksa sevgilisi mi olduğu tartışılan Sofia Coppola, 'Somewhere' ile En İyi Film Ödülü'nü alırken, en yakın arkadaşı Alex de la Iglesia ise En İyi Yönetmen Ödülü'nü aldı. Bu durum üzerine İtalyan gazetesi Correre della Sera’nın film eleştirmeni Paolo Mereghetti, Tarantino’nun kararlarını eleştirdi. 'Somewhere' ve 'Road to Nowhere' filmlerinin ödül kazanacak kadar özel filmler olmadığını söyleyen yazar, Tarantino'yu arkadaşlarını kayırmış olmakla suçladı.

Tarantinoya şok suçlama

Tarantino iddiaları reddederek, jüriyi hiçbir şekilde yönlendirmediğini söyledi. Tarantino, bunun başına gelmesine şaşırmadığını, 20 yıl önce Monte Hellman’ın onu Sundance Film Festivali’nde uyardığını söyledi. Usta yönetmen, "Jüride bir arkadaşa sahip olmanın aslında en büyük düşmana sahip olmakla eşdeğer olduğunu, size ödül veren arkadaşınızın ne kadar utanç duyacağını anlatmıştı. Ben kendimi bu pozisyona getirmeyeceğim demiştim ama benim de başıma geldi" dedi.

Haberin Devamı

Sofia Coppola kimdir?

1971, ABD doğumlu olan Coppola İlk yönetmenlik deneyimi olan The Virgin Suicides 1999 filmiyle ünlendi. Büyükbabası Carmine Coppola besteci, babası: Francis Ford Coppola Oscar ödüllü bir yönetmen, kardeşi Roman Coppola bir aktör, kuzeni Nicolas Cage Oscar sahibi bir aktördür.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!