Taraftarlardan İzmir'de 'ıslık' yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Taraftarlardan İzmirde ıslık yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2011 09:15

TÜRK Telekom Arena Stadı açılışında yapılan ıslıklı protestoyu haklı bulan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftar gruplarının Taksim’de yaptığı yürüyüşün benzeri İzmir’de de yapıldı.

Haberin Devamı

Altay, Göztepe, Karşıyaka ve Bucaspor taraftar grupları başta olmak üzere yüzlerce taraftar Kıbrış Şehitleri Caddesi’nde meşaleler ve sloganlar eşliğinde yaptıkları yürüyüşte Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti’ni ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etti.

İstanbul’da Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası’nın düzenlediği eylemden sonra bu kez de İzmir’de birbirlerine rakip takım taraftarları yürüyüşte biraraya geldi. Altay, Göztepe, Bucaspor, Karşıyaka, İzmirspor, Adanademirspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş forma ve kaşkollarıyla yürüyen taraftarlar üzerinde "Suskun Taraftar olmayacağız", "Yaşasın Renklerin Kardeşliği" ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Padişah Abdülhamit’e benzetildiği bir resmin bulunduğu "Senden büyük halk var. Devrimci Spor Emekçileri Sendikası" yazılı pankartlar taşıdı. Taraftarlar, sık sık "Yaşasın renklerin kardeşliği", "Gün gelecek devran dönecek, Tayyip gidecek tribünler bizimle özgürleşecek’, "Hükümet istifa", "Tayyip şaşırma, sabrımızı taşırma" sloganları attı. Yürüyüşe eski Galatasaraylı futbolcu Metin Kurt da katıldı.

ATKILI-FORMALI PROTESTO

Kıbrış Şehitleri Caddesi’nde bir süre yürüyen taraftar grupları adına Suphi Topal ortak basın açıklamasını okudu. Endüstriyel Futbola Karşı İzmirli Sporseverler imzalı basın açıklamasında taraftarlar siyasileri "Tribünler futbolun şenliğidir. Siyasi iktidarların hapishanesi olamaz" sözleriyle uyardı. Taraftarlarla ilgili gündeme gelen yasal düzenlemeleri yapanların hiçbirinin tribünde taraftar olmadığını belirten Topal,"Hiç biri taraftarları ve bizlerin kültürünü tanımamaktadır. Sporda Şiddet Yasası çıkacaksa, buna masa başı bürokratlarının değil sporun içinden gelen taraftarın karar vermesi gerekir. Taraftarlar kul, sizler ise Padişah değilsiniz" dedi.

İzmirlileri tribünlere davet eden Topal, taraftarların sadece paralı müşteriye dönüşmesine karşı olduklarını, kombine alan herkesin kulübe otomatik üye olabilmesini savundu. İzmir gibi Türkiye’nin önemli kentinde 4 büyük takımın tek bir stada mahkum edilmesinin Hükümetin kendisi gibi düşünmeyen İzmir’i cezalandırması olduğunu öne süren Topal, başta Göztepe olmak üzere birçok takımın maçını hafta içi mesai saatine gelecek şekilde saat 13.00’e alarak bahis şirketine kar, taraftarlara zulüm yapıldığını söyledi.

Taraftarların ortak açıklamasını okuyan Topal, Başbakan Erdoğan’ın kendileri için (Bunlar toptan anlamaz) dediğini belirterek, "Biz formalarımızı, atkılarımızı, bayraklarımızı aldık, geldik. Kendisine de (kur takımı gel) dedik. Ama burada değiller. Bu maçı hükmen 3-0 kaybettiler" dedi. Topal, taleplerinin taraftar gruplarına pankart yasağının kalkması, spor salonları ve sahaların halka açılması, maç saatlerinin taraftar çalışma saatlerine göre ayarlanması, İzmir’deki takımların bir stada mahkum edilmemesi, Spor İş Yasası’nın çıkarılması ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin taraftara yönelik siyasi baskı ve çipli taraftar projesine son vermesi olduğunu söyledi.

Taraftarlar, basın açıklamasından sonra dağıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!