Taoist kıza islami cenaze töreni

Güncelleme Tarihi:

Taoist kıza islami cenaze töreni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2002 02:14

Tecavüz kurbanı Tayvanlı Liu Chien Ying, ailenin fakirliği yüzünden Adana'da toprağa verildi. Taoist olduğunu söyleyen baba Liu Shin Song, olanaksızlıklar yüzünden kızının inancı dışında defnedilmesine razı oldu.

Şanlıurfa'da bir otel odasında tecavüz edilerek öldürülen Tayvanlı 27 yaşındaki Liu Chien Ying, İslami kurallara göre Adana'da toprağa verildi. Defin sonrası Kuran da okundu. Baba Liu Shin Song, Taoist olduklarını ancak parasızlık yüzünden cenazeyi götüremediklerini söyledi.

Kızlarının ölüm haberi üzerine Türkiye'ye gelen çiftçi baba Liu Shin Song ile ev kadını anne Liu Shin Sung, geceyi Adana'da geçirdi.

MÜSLÜMAN MEZARINA DUALARLA DEFNEDİLDİ

Aile, Büyükşehir Belediyesi'nde defin formalitelerini tamamladıktan sonra, cenazeyi Adli Tabiplik'ten alıp, Buruk Mezarlığı'na götürdü.

Tayvanlı genç kadının cenazesi buradaki gasilhanede İslami kurallara göre yıkandı, kefenlendi. Bu işlemin ardından gasilhaneye giren annesi ile babası tütsüler yakıp, kefeninin içine de yanmamış tütsü koydu, gözyaşları döktü. Annesi, kızının yüzünü okşayıp ağlarken, babası da fotoğrafını çekti.

Parasızlıktan götüremediler

Tayvanlı kızın ailesi, cenazeyi maddi olanaksızlıklar nedeniyle Adana'da defnetme kararı aldıklarını açıklarken, Türkiye'den 500 bin dolar insani yardım istedi. Baba Liu Shin Song, borç para ile Türkiye'ye geldiklerini, bu nedenle de törene oğullarını getiremediklerini anlattı. Liu Shin Song, ‘‘Türk hükümetinden ailemiz için 500 bin dolar insani yardım istiyoruz. Ekonomik durumumuz iyi değil. O nedenle kızımızı, Taoizim inanışında olmamıza, cenazelerimizi yakma geleneğimize karşın, Türkiye'de toprağa vereceğiz.’’

Ruhuna siyah şemsiye açtı

Cenaze gasilhaneden çıkarılırken, annesi Taoizm inanışına göre, siyah şemsiye açtı. Gözüyaşlı kadın, ‘‘Ruhu bu şemsiyenin altına girip, güneşten korunacak. Gölgede şemsiyeyi kapatacağım’’ dedi. Omuzlarda taşınan cenaze daha sonra tabutla Müslüman mezarları arasında toprağa verildi. Mezarlık imamı Musa Teke de ailenin izin vermesi ile kabrinde Kuran okudu.

5 zanlı mahkemede

Liu Chien Ying'in 5 katil zanlısı mahkemeye çıkarıldı.

Şanlıurfa'da 29 Ocak günü saat 18.00 sıralarında kaldığı Park Otel'deki odasında öldürülen Ying'in 3 gün önce yakalanan gözaltındaki katil zanlıları otel sahibi Mustafa Arslan'ın kardeşi Suphi Arslan (35), Mehmet Zaloğlu (23) ile Mehmet Sepetçioğlu (22), Mustafa Çadırcı (26) ve Nuri Kuşçu (23) mahkemeye sevkedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!