Tanyeli BBC'de

Güncelleme Tarihi:

Tanyeli BBCde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2007 00:00

<1>Foto <1>galeri Tanyeli, Hindistan, Yunanistan, Avustralya, Yugoslavya, Kazakistan ve Singapur TV'lerinden sonra bu kez BBC'deki belgesele konuk oldu.

Haberin Devamı

Tanyeli'nin fotoğrafları için tıklayın

Tanyeli BBCde
Şubat 2008 de, İngiltere'de yapılacak olan Dünya Nefes Konferansında dans terapisi brifingi verecek olan, BBC ekranlarında Ingiltere'nin ünlü 64 yaşındaki belgesel yapımcısı Michael Palin's'in hazırladığı, 26 ülkeyi içine alan "Yeni Avrupa Belgeseli"nde Tanyeli konuk oldu. Michael Palin's, Tanyeli'yi Turkiye'nin ve dünyanın en iyi dansçılarından biri olarak takdim etti.

Bush için göbek atmam
Röportajda, Tanyeli ülkemizin modernliğinden, yurdışında ülkemize taraflı bakıldığından ve demokratik bir ülke olduğumuzdan bahsetti. Dansın bir yaşam biçimi olduğundan ve en güçlü meditasyonun ve ruhsal iyileştirme gücünün dans olduğundan ve birlik ve beraberlikle barışa yönelttiğini anlattı. Michael Palin's'in Mr.Bush'a dans eder misin? sorusuna Tanyeli, "Dünyada bu kadar çok olay varken imkansız gibi görünüyor'' diye cevap verdi. Ancak tüm iktidarlara da dans felsefesini tavsiye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!