Tantan: Polisin maaşı artacak

Güncelleme Tarihi:

Tantan: Polisin maaşı artacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanı Sadettin Tantan, yetersiz olan polis maaşlarının yükseltilmesine çalışacağını söyledi. Tantan, ‘‘Sadece maaş değil, polisin tayin ve terfilerinin objektif kurallara dayandırılması, polis okullarının 2 yıllık meslek yüksekokulu haline dönüştürülmesi de sağlanacak’’ dedi.

Göreve yeni başlayan bir polis memuru 220 milyon lira maaş alıyor. 16 yıllık dördüncü derecenin üçüncü kademesindeki bir polis memuru ise fazla mesai ve yan ödemelerle 260 milyon lira alıyor. Polisler, tazminatlarının değil, asıl çıplak maaşlarının düzeltilmesini istiyor. Polisler, ‘‘Çıplak maaşımız 27 milyon lira olduğu için emekli olunca maaşlar 110 milyona düşüyor. Polisin doğru dürüst adil görev yapması isteniyorsa kimseye muhtaç olmayacak bir ücret de verilmeli’’ görüşünü savunuyor.

PİŞMANLIK UZATILIYOR

Bu arada Pişmanlık Yasası'nın süresinin 6 ay daha uzatılmasını öngören yasa tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Bazı Suç Failleri Hakkında Uygulanacak Hükümlere Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı, süresi 29 Şubat'ta sonaerecek olan Pişmanlık Yasası'nın 29 Ağustos 2000 tarihine kadar geçerli olmasını öngörüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!