Tansu Çiller 28 Şubat’ı anlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Tansu Çiller 28 Şubat’ı anlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2012 11:16

28 Şubat döneminin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na o dönem yaşananları anlatıyor. BDP'li Sırrı Süreyya Önder, Çiller'e hangi soruları sorduklarını ve eski başbakanın gözlerinin dolduğunu açıkladı. Önder, Çiller'e “Doğan Güreş Paşa ile aranızda tak-şaklı bir ilişki vardı. Siz tak diye söylüyordunuz, o şak diye yapıyordu” dediğini ve Çiller'in bunu açıkladığını söyledi.

Haberin Devamı

Nimet Baş’ın başkanlığındaki komisyon üyeleri saat 11.00’de Tansu Çiller’in Yeniköy'deki yalısına geldi. Çiller komisyon üyelerini yalının Boğaz'ı gören salonunda kabul etti. Salondaki uzun masanın bir ucuna Tansu Çiller, diğer ucuna ise Nimet Baş oturdu. Görüşme fotoğraf çekiminin ardından basın mensuplarına kapatıldı. Tansu Çiller’in görüşmenin ardından açıklama yapması bekleniyor. 

ÇİLLER, YENİKÖY'DEKİ YALISINDA DARBE KOMİSYONU KARŞISINDA / Foto Galeri

ÇİLLER 28 ŞUBAT'I ANLATIYOR / WEB TV

SALONDAKİ DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Çiller, Komisyona ifade verirken salondaki kitaplıkta bir kitap dikkat çekti. Kitaplıkta 'Harun Yahya' takma adıyla yazan Adnan Oktar'ın 'Yaratılış Atlası' duruyor.

ÇİLLER'İN GÖZLERİ DOLDU

BDP'li Sırrı Süreyya Önder toplantının başlamasından 2.5 saat sonra açlık grevleriyle ilgili yapılacak bir toplantıya katılmak için Çiller’in yalısından ayrıldı. Sırrı Süreyya Önder çıkışta yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Tansu Çiller’e sorduğum soruları söylerim ama cevapları söylemem uygun olmaz. Çiller’e TBMM’den Zana ve diğer milletvekillerinin yaka paça dövülerek atılmasını, kendi söylediği “PKK’ya yardım eden Kürt milletvekilleri var” sözünü, öldürülen Kürt işadamlarını, Madımak’ı, Gazi Mahallesi’ni, boşaltılan 1500 Kürt köyünü sordum. Aldığım yanıtlardan da tatmin olmadım. Sayın Çiller duygulandı. Gözleri yaşardı. “Benim böyle birşey yapacağıma nasıl inanırsınız. Ben bir anayım” dedi. ‘Siz bir anasınız ama Kürt ailelerinin anası ağladı. Kürt işadamları keklik gibi avlandı’ dedim.”

Haberin Devamı

Önder, Çiller'e “Doğan Güreş Paşa ile aranızda tak-şaklı bir ilişki vardı. Siz tak diye söylüyordunuz, o şak diye yapıyordu” dediğini ve Çiller'in bunu açıkladığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!