Tanga sağlığa zararlı

Güncelleme Tarihi:

Tanga sağlığa zararlı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2002 01:42

Kadınların büyük bir keyifle kullandığı, erkeklerin de bambaşka bir keyifle izlediği tanganın sağlıklı olmadığı iddia edildi. Amerikalı ünlü kadın hastalıkları uzmanı Dr. Lisa Masterson, tanganın çeşitli vajinal enfeksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Bilhassa son yıllarda büyük bir yaygınlık kazanan ve tanga olarak da bilinen G-String külotların, kadın cinsel sağlığını tehdit ettiği iddia edildi. Amerikalı ünlü kadın hastalıkları uzmanı Dr. Lisa Masterson, tanganın, çeşitli vajinal enfeksiyonlara, idrar yolu rahatsızlıklarına, iritasyon ve hemoroid oluşumuna yol açabileceği uyarısında bulundu. Dr. Masterson, tanganın, tasarım ve yapı olarak bakteri üretimi ve transferi için ideal olduğunu söyledi.

Masterson, ‘‘Hastalarıma, özellikle, sıcak ve nemli yaz aylarında tangadan uzak durmalarını tavsiye ediyorum’’ dedi.

Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky de, eski Başkan Bill Clinton'ı baştan çıkarırken silah olarak tangayı kullanmıştı. Uçkurgate skandalından bu yana, tanga satışları inanılmaz derecede arttı. Kadın iç çamaşırlarının ünlü ismi olan ‘‘Frederick's of Hollywood’’ mağazalarında haftada 85 bin tanga satılıyor. ABD'de, tanga satışları, yılda 600 milyon dolara ulaştı.

Tıp dünyasının bir başka ünlüsü olan Dr. Hilda Hutcherson ise, tanga kullanmak isteyenlerin sentetik yapımlardan kaçınmaları gerektiğini söyledi. Dr. Hutcherson'a göre, pamuk ya da ipekten yapılan tangalar çok daha sağlıklı. Ayrıca, dar, vücuda yapışan tangalar yerine, rahat olanları tercih etmekte fayda var. Dr. Hutcherson, gün boyunca sürekli tanga giyilmemesini de tavsiye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!