Tam saha diplomasi

Güncelleme Tarihi:

Tam saha diplomasi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2009 01:12

BURSA’da oynanan tarihi öneme sahip Türkiye-Ermenistan milli maçını, dünya basını da çok yakından takip etti. Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın ‘futbol diplomasisi’ çerçevesinde milli maçı Bursa’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte izlemesini, ‘Bu maçta skordan çok diplomasi önemli’ şeklinde yorumlayan dünya basınından belli başlı görüşler şöyleydi:

Financial Times: İngiliz Financial Times Gazetesi, Türkiye-Ermenistan maçı için Bursa’da bulunan muhabirinin yorumlarına yer verdi. Yazıda, “Bu maçta skor değil diplomasi önemliydi. Osmanlıların eski başkenti Bursa’da, futbol taraftarına Türk misafirperverliğini göstermeleri öğütlendi. Bilet satışı çok kontrollü ve dikkatli bir biçimde yapıldı. Provokasyon sembollerinden özellikle kaçınıldı” denildi.

The Times: İngiliz Times gazetesi de “Türk-Ermeni diplomasisi futbol sahasına taşınırken, holiganizm korkusu” başlığıyla maça yer verdi. Haberde, Bursaspor’un “Teksas” adlı taraftar grubunun lideri Mehmet Güzelsöz’ün yorumlarına yer verildi. Dün yayınlanan Times gazetesi, Güzelsöz’ün maçtan dolayı kaygılı olmadığını, ancak statta olabileceklerden endişeli olduğunu söylediğini yazdı. Güzelsöz, “Bütün dünyanın seyredeceği bir maçta, ateşten topu kucağımıza almamız gerekli miydi? İsteğimiz olmadan politikanın içine çekildik” dedi.

Washington Post: ABD’de yayınlanan Washington Post gazetesi de, olayı daha geniş açıdan ele aldı ve şöyle yazdı: “Türkiye Başbakanı Erdoğan, daha önce de bahsettiği gibi Karabağ konusunu tekrar masaya getirecek. Bu durum, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ı zor duruma düşürebilir ve tekrar uluslararası desteğe ihtiyacı olabilir. Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a daha çok iş düşecek gibi görünüyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!