'Talep çok, satılık değil'

Güncelleme Tarihi:

Talep çok, satılık değil
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2008 12:43

Konya'da bir kişi, sahibi olduğu Murat 124 otomobilinin satılık olup olmadığı yönündeki sorulardan bıkınca aracın üzerine “Talep çok satılık değil” yazısını astı.

Haberin Devamı

Türkiye'de hurda indirimi kapsamında birçok Murat 124 otomobilin hurdaya ayrılmasına rağmen halen meraklıları bu araca ilgi gösteriyor.

Beyşehir Sanayi Sitesi'nde vinç operatörü olarak çalışan Mevlüt Karakullukçu da tutkunu olduğu Murat 124 otomobilinden vazgeçmiyor.

Karakullukçu, 1976 model otomobiline gözü gibi baktığını ifade ederek, Beyşehir'de de çok sayıda Murat 124'ün hurdaya ayrılması nedeniyle kullanıcısının az olduğunu söyledi.


Aracının 32 yıllık olduğunu ve halen çok iyi çalıştığını belirten Karakullukçu, şöyle konuştu:
“Biniyorum ve satmayı düşünmüyorum. Özel bir televizyon kanalında yayınlanan bir dizi filmde, bu modeller yeniden gündeme gelince alıcısı arttı. Dizide Murat 124'ün 'muro' karakteri tarafından kullanması üzerine aracımın camına 'Hacı Muro' yazdırdım. 'Hacı Muro' yazdırınca, talep ikiye katladı. 'Satılık mı' sorularından bunalınca da çareyi aracımın camına ikinci bir yazı yazmakta buldum. 'Talep çok satılık değildir' yazısını görenler artık böyle bir soru yöneltmiyor.”

Haberin Devamı

Murat 124'lerin piyasada 1.5-2 bin YTL arasında satılmasına rağmen dizi filmin etkisiyle fiyatının yükseldiğini savunan Karakullukçu, 5 bin YTL fiyat verenlerin olduğunu söyledi.

Karakullukçu, “Benim gözümde değeri çok büyük. 10 bin YTL de verseler satmayı düşünmüyorum. Otomobilim orijinallığını muhafaza ediyor, benimle birlikte yaşlanmaya devam edecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!