Taksim’i TAK üstlendi

Güncelleme Tarihi:

Taksim’i TAK üstlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2010 00:00

31 Ekim’de Taksim’de 32 kişinin yaralandığı intihar saldırısını PKK’ya bağlı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi. Örgüt açıklamasında, “Bu intikam eylemi örgütümüz TAK’ın komuta kademesinde yer alan Derwêş (Vedat Acar) arkadaşımızın kendi inisiyatifi ile örgütlendirilmiş ve hayata geçirilmiştir” denildi.

TAKSİM’de 31 Ekim’de düzenlenen ve 15’i polis 32 kişinin yaralanmasına yol açan intihar saldırısını PKK’ya bağlı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi. Yapılan açıklamada, PKK’nın eylemsizlik kararının kendilerini bağlamadığı, eylemlerin süreceği belirtildi.

ANF’nin haberine göre, TAK, eylemi üstlendiği açıklamasını kendi internet sitesinde yayınladı. TAK basın sözcüsü Doğan Baz adına yer alan açıklamada, “31 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Taksim Meydanında, Türk Faşizminin polis gücüne karşı gerçekleştirilen eylemi TAK olarak üstleniyoruz. Bu intikam eylemi örgütümüz TAK’ın komuta kademesinde yer alan Derwêş (Vedat Acar) arkadaşımızın kendi inisiyatifi ile örgütlendirilmiş ve hayata geçirilmiştir” denildi. Açıklamaya göre Acar, intihar eylemini kendi inisiyatifi ile gerçekleştirdi.

Örgüte 2005’te katıldı

TAK, eylemi düzenleyen Acar’a ilişkin ise şu bilgileri verdi: “2005 yılında örgütümüze katılan Vedat Acar arkadaş farklı kamplarımızda eğitimler görmüş ve ardından birçok pratik faaliyet yürütmüştür. Yine örgütümüz bünyesinde örgütlendirilen intihar komandoları çalışmasına dahil olmuş ve bu temelde faaliyetlere katılmıştır. Başarılı pratiklerinin ardından örgütümüzün komuta kademesinde yer alan arkadaşımız son bir yıldır da TAK’ın Türkiye metropollerindeki çalışmalarda sorumlu düzeyde görevler almıştır. Gerçekleşen bu eylem böylesi bir görev ve sorumluluk anlayışı ile geliştirilmiştir.”

TAK, eylemin hedefinin siviller olmadığını vurguladığı açıklamasında, “Bazı çevrelerin çarpıttığı gibi sivillere karşı değildir” ifadelerini kullandı.

Eylemin PKK’nın ateşkes kararıyla bir ilgisinin olmadığını söyleyen TAK, “PKK’nın bu kararı ile bir ilgimiz olmadığı gibi TAK olarak herhangi bir ateşkes kararımız olmamış ve böylesi bir açıklamamız yapılmamıştır. Şimdiye değin TAK’ın eylem silahlarını susturmasına neden olacak herhangi bir gelişme tarafımızca görülmediği gibi içinde bulunduğumuz süreçte de bu konudaki görüşümüzü korumaktayız. Başından itibaren savaş pozisyonumuzu koruduğumuzu, her türlü inkar ve imha amaçlı saldırıya cevap olacağımızı belirttik” dedi.

Açıklamada ayrıca, TAK’ın bu yöndeki eylemlerine devam edeceği duyuruldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!