Taksim’deyiz

Güncelleme Tarihi:

Taksim’deyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2014 02:20

İSTANBUL Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Taksim’de kutlanmasına kesinlikle izin vermeyeceğini açıkladıktan 3 saat sonra DİSK Genel Başkanı Kani Beko, beraberinde KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Komitesi Üyesi Osman Öztürk’le 1 Mayıs Tertip Komitesi’nin kararını açıkladı.

Haberin Devamı

Taksim’i gelincik tarlası yapmak istediklerini söyleyen Kani Beko, “Taksim yasağı akıldışı, hukuk dışıdır. 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz” dedi. DİSK Genel Merkezi’ndeki açıklama, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” ve “Taksim 1 Mayıs alanıdır” sloganlarıyla başladı. Beko, özetle şunları söyledi:

HEDEF ALINDIK

“Hükümeti temsil eden ve bir devlet yönetme ciddiyetine sahip olması gereken kişilerin ‘şımarıklık, kabadayılık’ gibi söylemleriyle hedef alındık. Biz ellerimizde karanfillerle bayram kutlamaya hazırlanırken, birçok Avrupa ordusundan kalabalık bir silahlı güçle savaşa hazırlananları gördük. Anlaşılan o ki hükümet korku içinde! Biz bir şenlik havasında hazırlıklarımızı sürdürürken, bizi hedef alanların telaşını, paniğini, korkusunu, attıkları her adımda, söyledikleri her yalanda fark ettik. Tamamen korkunun esareti altına girmiş hükümeti akla, hukuka ve tutarlılığa çağırmanın bir karşılığı olmasını çok isterdik. Ancak sanırız bu çok mümkün değil. Bu nedenle bizim çağrımız işçiler-emekçiler başta olmak üzere tüm halkımızadır. Biz halkımıza güveniyoruz! Sizler tek bir kişinin aklına gelenin, ağzından çıkanın kanun olamayacağını, demokrasinin bu olmadığını geçtiğimiz yılın Mayıs ayından beri gösterdiniz. Şimdi 1 Mayıs’ta Türkiye’nin eski Türkiye olamayacağını iktidara hatırlatmak şart olmuştur. Biz Taksim’de bir olay çıkmayacağının garantisini veriyoruz.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!