Taksicilere öneriler

Güncelleme Tarihi:

Taksicilere öneriler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Taksici cinayetlerinin önlenmesi için bir toplantı yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, ‘‘Olaylar polise veya jandarmaya ulaşmadan önce tehlikeyi ve tehdidi hissetmeli ve ilk önce kendinizi korumayı öğrenmelisiniz’’ dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, son günlerde yaşanan taksici cinayetlerinin önlenmesi için çözüm yollarının bulunması amacıyla taksicilerle bir toplantı yaptı. İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası'nın Seyrantepe'deki merkezinde düzenlenen toplantıya Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pek, Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Ağdere, Trafik Denetleme Şube Müdürü Hasan Kaynar, İstanbul Şoförler Esnaf Odası Başkanı Abdullah Silahyürekli, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu ile 200 kadar taksici katıldı.

Özdemir, İstanbul'un megapol olma yolunda ilerlediğini belirterek, ‘‘Her gün 600 araç trafiğe çıkıyor. Böyle büyüklükteki illerde güvenlik ile ilgili bazı sorunların yaşanması doğaldır. 1994'te 3, 1995'te 4, 1996'da 3, 1997'de 5, 1998 yılı içinde de 5 taksici cinayeti işlenmiş. Bu cinayetlerin 14 tanesinin failleri emniyet güçlerimizin yaptıkları çalışmalar sonucu yakalanmıştır. Amacımız diğer olayların faillerinin bulunması ve bundan sonra bu tür olayların bir kez daha yaşanmaması için gerekli önlemleri almaktır. Bunun için bir heyeti Bursa'ya gönderdik. Oradaki otomotiv sanayicilerinin geliştirdiği şoför kabinini zırhlı bir camla kapatacak sistemi getirmeyi düşünüyoruz’’ dedi.

Taksiciler, fabrikasyon çıkışlı, özel amaçlı, cam bölmeli, merkezi kilitli taksi otomobillerin üretilmesini, taksilerin emniyet güçleri tarafından sürekli uygulamaya tabi tutulmasını, telsiz ağının genişletilmesi ve geliştirilmesini istediler. Hasan Özdemir, son olarak ‘‘Sizlerden bütün bunların haricinde tehlikeyi ve tehdidi önceden hissetmeyi öğrenmenizi, olaylar polise ve jandarmaya ulaşıncaya kadar ilk önce kendi kendinizin güvenliğini sağlamayı öğrenmenizi istiyorum’ şeklinde konuşarak toplantıyı sona erdirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!