Taksiciden ilahiyat profesörüne tazminat davası

Güncelleme Tarihi:

Taksiciden ilahiyat profesörüne tazminat davası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2006 11:05

Yol verme nedeniyle tartıştığı ilahiyat profesörü Hayrani Altıntaş tarafından bıçaklanan taksici Fuat Kumsal, profesör aleyhine bin YTL'lik maddi, 25 bin YTL'lik de manevi tazminat talebiyle dava açtı.

Profesör Altıntaş da,  “toplum içine çıkamaz hale geldiğini ve bir ömür vererek elde ettiği tüm başarılarının 'taksici bıçaklayan ilahiyat profesörü' yakıştırmasıyla gölgelendiğini” savunarak karşı cevap dilekçesi verdi.

Kumsal'ın avukatı tarafından Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görevli Prof. Dr. Hayrani Altıntaş'ın, taksici Fuat Kumsal'ı 25 Şubat 2005 tarihinde bıçakla yaraladığı hatırlatıldı.

Bıçaklama olayı sonucunda Kumsal'ın ağır şekilde yaralandığı ve hayati tehlikeye maruz kaldığı savunulan dava dilekçesinde, yaralanma nedeniyle Fuat Kumsal'ın uzun süre tedavi gördüğü, adli tıp kurumundan 25 günlük iş göremez raporu aldığı ve mesleğini icra edemediği için hem maddi, hem de manevi kayba uğradığı iddia edildi.
Kumsal'ın halen fiziksel sağlığına tam olarak kavuşamadığı, bu nedenle çalışma gücü kaybı yaşadığı ileri sürülen dilekçede, “Kumsal, bu durumun yaratmış olduğu ruhsal çöküntü ile yaşama sevincini kaybetmiş, hayat düzeni alt üst olmuş, ailevi olarak büyük sıkıntı ve acılar yaşamıştır” denildi.

Dilekçede, bu nedenlerle maddi ve manevi tazminata hükmedilmesinin şartlarının doğduğu savunularak, Prof. Dr. Altıntaş'dan bin YTL maddi, 25 bin YTL de manevi tazminat talep edildi.

PROFESÖRÜN KARŞI DAVASI

Prof. Dr. Hayrani Altıntaş'ın avukatı Mustafa Köseoğlu da taksici Fuat Kumsal'ın dava dilekçesinde yer alan taleplere karşı cevap dilekçesi verdi.

Köseoğlu, dilekçesinde, müvekkilinin aynı olayda hakarete ve saldırıya maruz kalarak, yaralandığını ve bu durumun müvekkilini derinden etkilediğini ileri sürdü.

Köseoğlu, müvekkilinin Fuat Kumsal'ın haksız saldırısı sonucu meydana gelen olay nedeniyle, “toplum içine çıkamaz hale geldiğini ve bir ömür vererek elde ettiği tüm başarılarının 'taksici bıçaklayan ilahiyat profesörü' yakıştırmasıyla gölgelendiğini” savundu.

Prof. Dr. Altıntaş'ın başarılarının gölgelenmesi nedeniyle “büyük bir elem ve ıstırap” içerisine düştüğünü belirten Avukat Köseoğlu da müvekkilinin uğradığı manevi zararın bir kısmının giderilmesi için karşı dava olarak 10 bin YTL'lik manevi tazminat talebiyle dava açtıklarını kaydetti.

BIÇAKLA YARALAMA OLAYI

İlahiyat profesörü Altıntaş, taksici Fuat Kumsal ile 25 Şubat 2005 tarihinde yol verme nedeniyle tartışmış ve tartışmanın büyümesi üzerine Kumsal, takside bulundurduğu sopayla Altıntaş'a saldırmış, Altıntaş da aracındaki bıçakla Kumsal'ı yaralamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!