Taksici gaspçıları yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Taksici gaspçıları yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2006 12:39

KARABÜK'te taksicilik yapan evli ve bir çocuk babası 32 yaşındaki Satılmış Şahin, aracına yolcu olarak aldığı 2 kişi tarafından götürüldüğü Kastamonu'da paraları alındıktan sonra, öldürülmek istendi. Şahin, otomobilini çektiği akaryakıt istasyonunda kolundan yaralanmasına rağmen kaçmayı başarırken, 2 gaspçı Jandarmanın takibi sonucu yakalandı.

İstanbul’da 2 taksiciyi gasp ettikleri belirtilen K.İ. ve M.D., otobüsle önce Zonguldak’a gelip, buradan demiryolu ile Karabük’e geçti. Karabük’te taksicilik yapan Satılmış Şahin’le, kendilerini Kastamonu’ya götürmesi için 100 YTL’ye anlaşan 2 zanlı, Kastamonu’ya geldiklerinde ise Bozkurt’a devam etmek istediklerini söyledi. Taksici Satılmış Şahin'in, anlaşmalarının Kastamonu’ya kadar olduğunu söylemesi üzerine 2 zanlı, babalarının kanser hastası olduğunu öne sürdü. Zanlıların gerçek niyetlerini anlamayan taksici Şahin, İnebolu yolunda bulunan bir akaryakıt istasyonunda Bozkurt’un ne kadar uzaklıkta olduğunu sordu. Bozkurt’un yaklaşık 80 km uzakta olduğunu öğrenen Şahin, aracında bulunan 2 kişinin inmesini istedi.

BİRİ BIÇAK, DİĞERİ SİLAH ÇEKTİ

Taksideki kişilerin, ‘araç bulamayacaklarını’ belirterek kendilerini bir sonrası istasyonda indirmelerini istediğini anlatan Satılmış Şahin, yolda giderken Ön koltukta oturan M.D.'nin cebinden çıkardığı bıçağı koluna bastırdığını, arka koltukta oturan K.İ.'nin ise belinden çıkardığı tabancayı kafasına dayayıp, aracı sağa çekmesini söylediğini belirtti. Kolunda bıçak, kafasında silahla seyretmeye çalıştığını kaydeden taksici Şahin, direksiyonu kırarak akaryakıt istasyonuna girdiğini söyledi. Şahin, zanlılarla boğuşması sırasında K.İ. tarafından sıkılan kurşunun, kolundan girip bacağına isabet ettiğini anlattı.

KAÇAN ZANLILAR 5 SAAT SONRA YAKALANDI

Bu sırada kendisini taksiden aşağı atan Satılmış Şahin, benzin istasyonunda çalışanlardan yardım istedi. Taksicinin üzerindeki 60 YTL'yi almış olan iki zanlı, araçtan inerek kaçmaya başladı. Akaryakıt istasyonu görevlilerin bilgi vermesiyle kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri, polisten de yardım istedi. Saat 21.00 sıralarında meydana gelen olay sonrası teyakkuza geçen jandarma ekipleri, güzergah üzerinde tüm tarla ve arazilerde geniş çaplı arama yaptı. Olay sonrası tüm ekiplere eşkalleri verilen iki zanlı, saat 02.00 sıralarında tepe lambaları yanan jandarma trafik ekibine otostop çekti. Yaklaşan aracın jandarma ekibi olduğunu gören iki gasp zanlısı kaçmaya başladı. Olay yerinden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan bir inşatta yaktıkları ateşin başında ısınmaya çalışan M.D. ve K.İ., jandarma tarafından yakalanıp, gözaltına alındı.

Jandarmadaki ifadelerinde suçlarını itiraf eden 2 gaspçı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kastamonu Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!