Takma kalp ile en çok yaşayan Türk

Güncelleme Tarihi:

Takma kalp ile en çok yaşayan Türk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Üç kez kriz geçirip ölümle burun buruna gelen ve 1990 yılında başkasının kalbi nakledilen Kızılcahamamlı Niyazi Kaplan, tam 7 yıl 1 aydan beri sağlıklı bir yaşam sürüyor.

Göğsünde, 26 yaşındaki bir gencin kalbini taşıyan 39 yaşındaki Niyazi Kaplan, Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 4 Kasım 1990'da geçirdiği ameliyattan sonrasını ikinci yaşamı, ameliyatı yürüten Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Başkanı Profesör Dr. İlhan Paşaoğlu'nu da ikinci babası sayıyor. Asıl mesleği oto tamirciliği olan ve şimdi bir manav dükkanında çalışan Kaplan, çok ağır kaldırmamak koşulu ile her işi yapıyor. Normal seks hayatını yaşıyor. 14 yıllık evli, iki çocuk babası Kaplan ‘‘Hayata ikinci kez geri gelmenin o sonsuz mutluluğunu, ancak benim gibi ölümün eşiğinden dönenler bilir. Herşey çok güzel’’ diyor.

Takma kalple yaşamını sürdürenler

Türkiye'de şimdiye kadar 22 kalp nakli yapıldı. Bunlardan 9'u yaşıyor. Başkalarının kalbi ile yaşayan 9 kişi ve naklin yapıldığı hastaneler şöyle: Hacettepe Tıp Fak. Toraks Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü: Niyazi Kaplan, Mehmet Güneş, Mehmet Kentli. Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi: Saffet Mirasçıoğlu, Bilgi Turgut, Aydın Topal, Musa Demir, Bahattin Teker, Halime Eren.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!