Takla atamayan gardiyan olamayacak

Güncelleme Tarihi:

Takla atamayan gardiyan olamayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

ADALET Bakanlığı, memur adaylarının sadece bilgili ve adli sicili temiz olmasını değil, aynı zamanda sportmen ve çevik olmasını da istiyor. İnfaz koruma memuru olmak isteyenler, sadece yazılı sınavda değil, kondüsyon sınavında da terleyecekler. Adaylar, kasadan atlayacaklar, takla atacaklar, şınav çekecekler, zamana karşı yarışacaklar.

Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde görevlendirilmek üzere 900 personel alacak. Her bir cezaevi için 10'u kadın olmak üzere, 118 infaz koruma memuru, 7 cezaevi katibi, 6 şoför, 1 santral memuru, 2 sağlık memuru, 5 teknisyen, 2 aşçı, 1 kaloriferci ve 5 hizmetli alınacak.

Adalet Komisyonları, özellikle infaz koruma memuru adaylarında aranacak şartları astığı ilanlarla duyurdu. İlanlarda, adayların yapacakları hareketler, şekiller çizilerek gösterildi.

F tipi cezaevine alınacak infaz ve koruma memuru olacak bay-bayan adaylar, 5 istasyondan oluşan parkurda zamana karşı yarışacaklar. Adaylar, önce ‘‘Sıçrama’’ hareketini yapacaklar. Aday, bu hareket sırasında, kasayı tutmadan, 5 kez ayakları ile sağa sola sıçrama hareketi yapacak. İkinci etapta, düz, ters takla atılacak. Aday, yer minderinde öne doğru takla atacak, minderden inmeden geriye takla ile dönecek.

Üçüncü etapta aday, vücudunun hiçbir yerini dışarı çıkarmadan, dik vaziyette, sadece kollarını açmak ve kapatmak suretiyle 5 adet şınav çekecek. Dördüncü etapta ise aday, 5 kez mekik hareketi yapacak. Son etapta da 25 metre koşulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!