Takılarla kaçan Azeri gelin, sınırda yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Takılarla kaçan Azeri gelin, sınırda yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2008 13:32

Edirne'nin Süloğlu İlçesi'ne bağlı Geçkinli Köyü'nde çiftçi 35 yaşındaki Adnan Kırılmaz'la geçen 23 Aralık'ta evlendikten 5 gün sonra düğünde toplanan 8 bin YTL'lik takı ve 7 bin YTL parayla ortadan kaybolan Azerbaycan uyruklu 19 yaşındaki Fatma (Azimova) Kırılmaz, ülkesine gitmek isterken Iğdır'ın Aralık İlçesi'nde yaklandı. Azeri gelin, savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Edirne'nin Süloğlu İlçesi'ne bağlı Geçkinli Köyü'nde çiftçi Adnan Kırılmaz'la geçen 23 Aralık'ta evlenen Fatma Kırılmaz, evlendikten 5 gün sonra düğünde toplanan 8 bin YTL'lik takı ve 7 bin YTL nakit parayla birlikte ortadan kayboldu. Eşinin takıları alıp kaçtığını anlayan Adnan Kırılmaz, savcılığa suç duyurusunda bulundu, Azeri gelin, dün Iğdır'ın Aralık İlçesi'nde yol kontrolü yapan jandarma ekibi tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Üzerinden bir miktar para ve 3 çeyrek altın çıkan Fatma Kırılmaz'ın, jandarmadaki ifadesinde, “Altınlar ve para, düğünde bana takıldı. Onlar zaten benim. Beni kimse kaçırmadı, ben de kaçmadım. Ailemi özledim, onları görüp döneceğim” dediği öğrenildi.

Eşinin yakalandığı haberini alan Adnan Kırılmaz ise İstanbul'dan uçakla Kars'a geldi. Buradan karayoluyla Aralık İlçesi'ne giden Kırılmaz'a, eşinin Aralık Cumhuriyet Savıcısı'na jandarmada verdiği ifadeleri tekrarladığı, ardından da serbest bırakıldığı söylendi.

Haberin Devamı

Eşi Fatma'nın beraberinde bir erkek ve bir kadınla Dilucu Sınır Kapısı'ndan ülkesine giriş yaptığını öğrenen Adnan Kırılmaz, ağlamamak için kendinin zor tuttu. Bir tanıdığı aracılığıyla Fatma Azimova ile tanıştığını belirten Adnan Kırılmaz, “Fatma ile tanıştıktan sonra ona aşık oldum ve evlenmek istedim. Bu isteğimi beni Fatma ile tanıştıran Kıvanç Ç. adındaki tanıdığıma söyledim. Kıvanç Ç. ise ‘Onunla evlenmen için bana 5 bin YTL para vermen lazım. Ben de o parayı Fatma'nın ailesine vereceğim’ dedi. Ben de Fatma'ya aşık olduğum için bu parayı ödedim ve daha sonra hemen düğün hazırlıklarına başladık” diye konuştu.

Kırılmaz, Kurban Bayramı'nın 2'nci günü kına gecesi, ertesi gün ise köy meydanında dillere destan bir düğün yaptıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

“Düğünden 5 gün sonra ise eşim başının çok ağrıdığını söyledi ve ilaç almam için beni Edirne'ye yolladı. Edirne'den döndüğümde ise eşimin düğünde takılan altın ve paraları alarak kaçtığını anladım. Sonra suç duyurusunda bulundum. Iğdır'ın Aralık İlçesi'nden beni arayıp eşimin yakalandığını söylediler. Uçakla Kars'a ve oradan da otobüsle Aralık İlçesi'ne gittim. Ama savcının ifadesini alarak serbest bırakmasının ardından sınırı geçmiş. Ben eşimi çok seviyorum. Gözüm hiç bir şeyi görmüyor. Paralar umrumda değil. Yeter ki geri dönsün ve evimin kadını olsun. Onunla iyi bir yuva kurup çocuk sahibi olmak istiyorum” dedi. Büyük üzüntü yaşayan Adnan Kırılmaz, Edirne'ye döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!