Takıların 200 bin YTL’si 15 şehidin ailelerine

Güncelleme Tarihi:

Takıların 200 bin YTL’si 15 şehidin ailelerine
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, kızı Kübra’nın nikáh töreninde hediye edilen takıların değerinin yaklaşık 400 bin YTL olduğu, bu miktarın yarısı olan 200 bin YTL’nin şehit ailelerine verileceği belirtildi.

DÜĞÜN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Köşk kaynaklarından verilen bilgiye göre, hediyelerin yarısının şehit ailelerine vermeyi nikáhtan önce planlayan Abdullah Gül, nikáhın ardından yapılan takı sayımından sonra takıların 200 bin YTL’lik bölümünü şehit ailelerine vermeye karar verdi. Kübra Gül’ün aile yakınları tarafından takılan çok özel takıları hatıra olarak ayırdığı belirtildi. 200 bin YTL, Cumhurbaşkanı Gül’ün ilk yurtiçi gezisinde Şırnak’ta ziyaret ettiği birlikte yer alan ve Gabar Dağı’nda şehit düşen 13 asker ile ertesi gün Namaz Dağı’nda mayına basarak şehit olan Uzman Çavuş Tahsin Yıldırım ile Diyarbakır’da çatışma sonucu şehit düşen er Caner Örengül’ün ailelerine verilecek. Gül’ün parayı Çankaya Köşkü’nde kabul edeceği ve ağırlayacağı ailelere bizzat elden vereceği belirtildi. Kübra-Mehmet Sarımermer çiftinin nikáh töreninde takı merasimi 3.5 saat sürmüştü.

4 bin fidan

NİKÁHA çiçek göndermek isteyenlerin yaptıkları bağışlarla Kayseri’de Ali Dağı eteklerinde oluşturulan ’Kübra-Mehmet Sarımermer Hatıra Ormanı’na dikilen fidan sayısı 1200 oldu. Fidanların 4 bine ulaşması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!