Takdirlik kardelenler

Güncelleme Tarihi:

Takdirlik kardelenler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2007 12:46

KOÇ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel’e, 2 yıl önce ailelerinden gizlice “Biz okumak istiyoruz. Yoksa ailelerimiz bizi evlendirecek” mektubu yazınca Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Okulları’nda eğitime başlayan Diyarbakırlı kardelenler 16 yaşındaki Nazlı Tazuyak ile 17 yaşındaki halası Sultan Tazuyak bu yıl takdirname aldı.

Hala-yeğen ile birlikte Gaziantep’te kalacak yeri olmadığı için lise eğitimi yarıda kalan ve aynı yerde okuma imkanı verilen 16 yaşındaki Elif Avcı da takdirname aldı. Bu yıl 10'uncu sınıfta okuyan 3 kardelen geçen yıl da teşekkürname almıştı.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Susuz Köyü’nde yaşayan Nazlı ve Sultan Tazuyak, bir gazetedeki ilandan adresini buldukları Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel’e, “Köyümüzde bugüne kadar hiçbir kız liseye gönderilmedi. 14- 15 yaşına gelen kızlar evlendiriliyor. Okuyamazsak ailelerimiz bizi de evlendirir. Biz çocuk yaşta evlenmek değil, okumak, geleceğimizi kazanmak, ailemize, köyümüze, ilimize ve milletimize yararlı birer insan olmak istiyoruz. Bunu yapabilmemiz için elimizden tutmanızı bekliyoruz” diye mektup yazdı.

Bu mektup, hala- yeğenin kaderini değiştirdi. Semahat Arsel, iki kızın okuma isteklerini Robert Kolej’den arkadaşı GKV Mütevelli Heyeti Başkanı Nükhet Ersoy’a telefonla iletip, yardımını istedi. Köye giderek hala-yeğenin aileleriyle görüşen Ersoy, ailelerinin de izniyle onları Gaziantep’e getirip, GKV Okulları’na burslu okumaları için imkan sağladı. Okuldaki lojmana da yerleştirilip, barınma sorunlarını çözdü. Hala- yeğen kardelenler ile birlikte kalacak yeri olmadığı için okulunu yarım bırakarak köyüne dönen Elif Avcı da, aynı vakıf tarafından okula ve lojmana yerleştirildi.

Geçen yıl sınıflarını teşekkürname ile geçen 3 kardelen bu yıl yine öğretmenlerinin gurur kaynağı oldu. GKV’nin sahip çıktığı Nazlı ve Sultan Tazuyak ile Elif Avcı, 2006- 2007 eğitim- öğretim yılının ilk yarısını takdirname ile tamamladı. Atletizmde Türkiye birincilikleri bulunan ve beden eğitimi öğretmenliğini hedefleyen Nazlı Tazuyak ile hayallerini avukatlık süsleyen halası Sultan Tazuyak ve öğretmen olmak isteyen Elif Avcı, karne ve takdirname belgelerini GKV Genel Müdürü Necmiye Karataş’tan aldı. 3 başarılı öğrenci kendilerine sahip çıkan GKV’ye teşekkür ederken, onları kutlayan Karataş ise, “Güven ve emeğimizi boşa çıkarmadıkları için bu 3 yavrumuzu kutluyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!