Tahrik ettikleri için tacize uğruyorlar

Güncelleme Tarihi:

Tahrik ettikleri için tacize uğruyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2002 01:58

‘‘Tavşanı başıboş dolaşırken, gözünün önünde oynaşırken gören tazı onu kovalar... Karşı tarafın rahatsız olacağını, kendini korumak için zorlanacağını bile bile açılıp saçılarak alemin içine çıkanlar, biraz sadist de sayılırlar... Çıplaklık tacizdir.’’ İşte bu sözler, Yeni Şafak Gazetesi yazarı, İlahiyat Profesörü Hayrettin Karaman'ın, tacize uğrayanların aslında bunu hak kettiğini savunan incileri.

YENİ Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman, dün Yeni Şafak Gazetesi'ndeki köşesinde ‘taciz’e yönelik inciler saçtı. Karaman, ‘Çıplaklık tacizdir’ başlığını taşıyan yazıda, erkekle kadın arasındaki cinsel cazibenin eğitim yoluyla yok edilemeyeceğini belirterek, ‘Tavşanı başıboş dolaşırken, gözünün önünde oynaşırken gören tazı onu kovalar’’ dedi. Yazısında tacize uğrayanların bunu tahrik ettiğini ileri süren Karaman, ‘kamuya açık yerlerde’ açılmaması gerektiğini belirttiği ‘cinsi cazibesi olan yerler’in ne olduğuna ise açıklık getirmedi. Karaman, eğitim, ceza ve kınamanın, taciz edilenin ‘tahriki, teşviki, bilerek bilmeyerek daveti olmadığı’ durumlarda geçerli
olabileceğini savundu.

ÇIPLAKLIK TACİZDİR

Evet, çıplaklık, vücudun cinsi cazibesi olan yerlerini, kamuya açık olan yerlerde açıp göstermek, bununla da kalmayıp ya davranışlarıyla veya orasını burasını süsleyerek, kokular sürünerek karşı tarafın dikkatini daha fazla çekmek tacizdir. Çünkü bunu yapanlar karşı tarafın hem bakmasını, ilgi duymasını istiyor, hem bakmalarından, talepten ve ilginin bazı şekillerinden rahatsız oluyor, bunu taciz sayıyorlar.

KADIN REKLAM MALZEMESİ

Kadın ve erkeğin güzelliğinde estetik yön, cinsel cazibe ile birlikte vardır, sıradan insanlar bu ikisini birbirinden ayıramaz, kadın ve erkeğin güzelliklerini yalnızca estetik yönden göremezler. Böyle olduğu ve bu güzelliklere bakan kalabalıklar cinsel arzu ve tatmin yönünden de (ve daha çok bu yönden) baktıkları içindir ki güzeller ve özellikle kadınlar reklamlarda kullanılmaktadır.

BİLE BİLE AÇILAN SADİST

Müslüman olsun, gayri müslim olsun insanların bir başka vazifeleri de karşı tarafı günah ve ahlaksızlığa tahrik ve teşvik etmekten uzak durmaktır. Bu uzak duruş, dine saygıdan, insana yakışan şefkatten, yani ahlaktan ve medeniyetten kaynaklanır. Karşı tarafın rahatsız olacağını, kendini korumak için zorlanacağını bile bile açılıp saçılarak alemin içine çıkanlar, biraz sadist de sayılırlar, çünkü başkalarının rahatsız olmalarından (onları tacizden) ya zevk almakta veya en azından buna aldırmamaktadırlar. Tacizi ceza yöntemiyle engellemek hem sağlıklı değildir, hem de mümkün olmaz.

TAVŞANLA TAZI

Eğitim yoluyla erkekle kadın arasındaki cinsel cazibeyi yok edemezsiniz, Tavşanı tazı, tazıyı da tavşan yapamazsınız. Tavşanı başı boş dolaşırken, gözünün önünde oynaşırken gören tazı onu kovalar.

ŞİDDETLE KINAMAK

Cinsel tacizin her çeşidi kınanır olmalıdır, ancak taraflardan birinin hiçbir kusuru (tahriki, teşviki, bilerek bilmeyerek daveti) yok iken yapılan taciz ve tevacüzler daha şiddetle kınanmayı ve her türlü tedbir ile engellenmeyi hak eder. İşte bu tacizleri hem ceza, hem de eğitim ile engellemek mümkündür, tabiidir ve gereklidir.

BAŞÖRTÜSÜ İLE TACİZ

‘Başörtüsü de bizi rahatsız (taciz) ediyor’
diyen bazı başı açık bayanlara şunu hatırlatmak gerekiyor: Cinsel arzu insanın yaratılışında mevcuttur ve gereklidir. Bu arzu tatmin ister, meşru yollardan tatmin edilir. Tatmin imkanı bulunmayan durumlarda tahrik, tacizdir. Başını örtenden rahatsız olmak yaratılıştan gelmez, sonradan edinilmiş kötü (medeni olmayan) bir duygudur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!