Tahliye talepleri deÄŸerlendirilecek

Güncelleme Tarihi:

Tahliye talepleri deÄŸerlendirilecek
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 20, 2010 11:06

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un sanıkları arasında yer aldığı ikinci Ergenekon Davası’nın 77. duruşması görülmeye başlandı. Duruşmayı Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç de izliyor. Bugünkü duruşmada tutuklu sanıkların tahliye talepleri değerlendirilecek.

Haberin Devamı

Aralarında gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın da bulunduğu 36’sı tutuklu toplam 108 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Levent Ersöz, Oğuz Bulut, İbrahim Özcan, Hasan Ataman Yıldırım ve 5 oturumdan men edilen gazeteci Tuncay Özkan katılmadı. Duruşma, Neriman Aydın'ın geçen oturumda yarım kalan savunmasının alınmasıyla devam ediyor. Aydın, “Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak, Türkiye Cumhuriyeti ve TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

GAZETECİ MESLEK ÖRGÜTÜ BAŞKANLARI DA DURUŞMAYI İZLİYOR
Öte yandan, Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Serter, Cumhuriyet Gazetesi yazarları Şükran Soner ile Orhan Birgit de duruşmayı izliyorlar. Ayrıca Ergenekon soruşturması sonucunda hakkında dava açılan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı Turgut Kazan da duruşmayı gazetecilerle birlikte takip ediyor.

Haberin Devamı

'ADÄ°L YARGILANMA HERKESÄ°N HAKKI'

DuruÅŸma öncesindeÂBasın Konseyi BaÅŸkanı Oktay EkÅŸi Silivri Cezaevi önünde basın meslek örgütleri adına bir açıklama yaptı.

Ekşi açıklamasında şunları söyledi:

Onların yanında olduğumuzu göstermek için buraya geldik. Herkesin adil yargılanma hakkı vardır.

Bizim tavrımız burasıyla sınırlı değil, özgürlüğü tehdit altında olan tüm gazeteciler için bir tavırdır.

Adil yargılanma hakkı herkesin kutsal hakkıdır. Bu hakkı savunmak herkesin görevidir.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!