Suzan yüzünü geri istiyor

Güncelleme Tarihi:

Suzan yüzünü geri istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yalova'daki AK-AL Tekstil Fabrikası'nda 12 yıldır işçi olarak çalışan Suzan Adıyaman'ın hayatı, 24 Nisan 1996 tarihinde kabusa dönüştü. Karamürsel'deki evinden fabrikaya gitmek için servise binen Suzan Adıyaman, saat 22.30'u gösterdiği sırada, minibüsün, bir TIR'la çarpışması sonucu ağır yaralandı.

Yüzü paramparça olan Suzan Adıyaman'a ilk müdahale Karamürsel Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Buradan İzmit Devlet Hastanesi'ne gönderilen Adıyaman, 3 saat süren bir ameliyat geçirdi. Ardından Göztepe SSK'ya sevk edildi. Buradan da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi,

EVİNİ SATTI

Cerrahpaşa'da iki yıl boyunca tedavi gördü. 16 kez ameliyat geçirdi. Çıkan sol gözününyerine, camdan bir protez takıldı. Burnuna platin plaka konuldu. Ağzında 8 diş kalmıştı. Protez yapıldı. Elmacık ve çene kemiklerindeki kırıklar tedavi edildi. Sol kolunun sıyrılan derisi yerine, kafasından alınan deri eklendi. Tüm bunlara rağmen, Suzan Adıyaman'ın kolu iyileşmedi, 4 parmağı tutmadı, ağrısı dinmedi. Sağ kulağı duyma özelliğini yitirdi. Unutkanlık başladı. Suzan Hanım'ın eşi Sebahattin Bey, yıllarca çalışıp, kooperatiften aldıkları evi sattı. Ev parası tedavinin çok küçük bir kısmını karşıladı. 3.5 yıl boyunca, 10 milyarı aşkın masraf yapan Adıyaman ailesi, eşe dosta borçlandı. Herşeye rağmen Suzan Adıyaman, mücadeleyi elden bırakmadı. Yüzü eski haline dönmedi.

ŞOFÖRE 4 YIL CEZA

Suzan Adıyaman'ın hayatını karartıp, 3 kişinin de ölmesine neden olan minibüs şoförü Mehmet Taşkın, sekizde sekiz kusurlu bulundu. Yargılandığı mahkemece 4 yıl 3 ay hapse çarptırıldı. Suzan Adıyaman, şoför Mehmet Taşkın'la birlikte, minibüs firması Şeritler Taşımacılık ve AK-EL Tekstil firmasını da mahkemeye verdi. 11 milyar liralık tazminat davası açan Suzan Adıyaman, yüzünün diyetini istedi. 3 yıldır süren dava, Adıyaman'ın sakatlık oranını belirleyecek raporu bekliyor.

DİRİ DİRİ MEZARA GİRDİM

Kaza öncesi güzelliğiyle dikkatleri üzerinde toplayan Suzan Adıyaman, diri diri mezara girdiğini söylüyor. Çektiği acıların yanısıra psikolojik olarak mahvolduğunu da ifade eden Suzan Adıyaman, ‘‘Eğer eşim yanımda olmasaydı, bunlara nasıl katlanırdım, bilemiyorum. Herşey çok zor ve acı. Hayata yeniden tutunmaya çalışıyorum. Acılarım, davayı kazanırsan biraz olsun hafifleyecek. Adalete güveniyorum’’ dedi.

İşe gitmek için bindiği servis minibüsünün karıştığı kazada sol gözü çıktı, kolu koptu, dişleri döküldü, burnu dağıldı. Yüzü paramparça olan 32 yaşındaki Suzan Adıyaman, varını yoğunu, eski haline kavuşabilmek için harcadı, olmadı. 3.5 yıllık savaşta 16 kez ameliyat masasına yatan Suzan Hanım, sorumlularla hukuk önünde hesaplaşıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!