Susurluk ültimatomu

Güncelleme Tarihi:

Susurluk ültimatomu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

İşçi işveren ve memur konfederasyonları başkanları, Susurluk konusunda gerekenin yapılmadığını belirterek, hükümeti olayın üstüne gitmemekle suçladılar. Sendikacılar, ‘‘Herkes temiz toplum isteğini dile getirsin. 5'li, 10'lu, 50'li ne kadar sivil toplum örgütü varsa, devletin çetelerden arındırılması için mücadele etsin’’ çağrısında bulundular. Görüşler şöyle:

Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral: Susurluk olayında konfederasyon olarak hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Ancak, şu ana kadar hükümet olayın yeterince üstüne gitmedi. DİSK'in 3 Kasım'da Susurluk'ta yapacağı eyleme destek konusunu biz de yönetim kurulunda görüşeceğiz.

DİSK Genel Başkanı Rıdvan Budak: Susurluk konusunda hükümetin bugüne kadar yaptığı açıklamalar, bir taraftan bu işin peşini bırakmayacakları intibarı veriyor, öbür taraftan yeterli etkinliği hükümetin bile gösteremeyeceği noktasında bir umutsuzluk yaratılıyor. Hükümeti biraz daha etkin hale getirecek sivil toplum hareketini sağlamak lazım.

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu: Susurluk konusunda yeterince girişimde bulunulmadığı ortada. Susurluk olayı çözümlenmedikçe Türkiye'deki kayıtdışı yönetimin, demokrasi üzerindeki gölge ve ayıpların, kamburların kaldırılması da mümkün değil.

TİSK Genel Sekreteri Kubilay Atasayar: Susurluk sorunu, Türk siyasetinin kalbine saplanmış hançer gibidir. Gerçekleri ortaya çıkarmak, yalnız bugünün değil, dünün, hatta gelecekteki siyasilerin temel görevidir.

KESK Genel Başkanı Siyami Erdem: Hükümet temiz toplum, temiz devlet yapılanması için Susurluk'un açığa çıkartılacağını taahhüt etmişti. Görünen o ki, hükümet söylemde bu çeteleri ortaya çıkartmak isteğini ifade etmekle beraber iddialı, kararlı bir şekilde olayların üstüne gitmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!