Suşili final ziyafeti

Güncelleme Tarihi:

Suşili final ziyafeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2010 00:27

AK Parti, Meclis’teki üç haftalık Anayasa maratonunu bu akşam “suşi”yle bitiriyor. AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Meclis’te ilk kez milletvekillerine suşi ziyafeti çekecek.

Tüzmen, Ankara’nın ünlü Japon lokantalarından Sushisu’nun hazırlayacağı ve suşiyle birlikte Japon mutfağının özgün örneklerinin ikram edileceği yemeğe Başbakan Tayyip Erdoğan’ı da davet etti. Tüzmen, iktidar ve muhalefet milletvekillerine vereceği yemeğin mönüsünü, Sushisu’nun sahibi Gamze Civelekoğlu’yla birlikte Meclis’te planladı. Mönünün ayrıntılarıyla tek tek ilgilenen Tüzmen, bazı milletvekillerinin suşiyi tercih etmeyebileceğini düşünerek, etle yapılan Japon yemeklerinin de mönüye eklenmesini istedi. Tüzmen, fikrini geçen hafta Meclis’te milletvekillerine çiğ köfte ve lahmacun ziyafeti çeken AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülkifar İzol’un da bulunduğu bazı milletvekili arkadaşlarıyla paylaştı. Tüzmen, “İzol’u da Sushisu’ya götürüp orada çiğ köfte yaptıracağım” dedi.
Anayasa maratonu boyunca milletvekillerine mumbar dolması, Adana kebap, baklava, döner, lahmacun, kuru fasulye, turşu kavurması, güllü lokum, kayısı ve elma kurusu, simit-peynir, su böreği, çiğ köfte, içli köfte ve börek ikramı yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!