Sürüye kamyon daldı 35 koyun telef oldu

Güncelleme Tarihi:

Sürüye kamyon daldı 35 koyun telef oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2006 11:39

KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'ne bağlı Yörük Köyü yakınlarında karayolundan karşıya geçen sürüye 2 kamyon daldı. Kamyonlarda maddi hasar meydana gelirken, 35 koyun telef oldu.

Ölen koyunlar köylüler tarafından traktörlerle taşınırken, 5 koyun ise yoldan geçen kamyon sürücüleri tarafından kesildi.

Kaza, dün saat 19.30 sıralarında Karabük- Kastamonu Karayolu'nun Yörük Köyü yakınlarında meydana geldi. Burhan Karaoğlu’nun kullandığı 37 PK 715 plakalı kamyon ile Mustafa Köseoğlu yönetimindeki 37 DY 940 plakalı kamyon, sahipleri Yaşar Yağcı'nın yolun karşısına geçirmeye çalıştığı 50 koyunluk sürüye daldı. Kazada 35 koyun telef oldu. kamyon sürücüleri, hızlarının 70- 80 kilometre olduğunu, viraj dönüşü karanlıkta koyun sürüsünü fark edemediklerini belirtirken, “Yapacağımız bir şey yoktu” dedi..

İÇ ORGANLARI YOLA SAÇILDI

Kaza yeri kan gölüne dönerken, hayvan leşleri ve asfalta yayılan iç organları jandarma ve köylüler tarafından temizlenerek yol kenarına alındı. Safranbolu Belediyesine ait itfaiye ekipleri ise yoldaki kanları temizledi. Koyunlardan sadece 5’ini kesebildiklerini belirten sürü sahibi İsmail Yağcı, aynı yerde bugüne kadar onlarca kaza meydana geldiğini ve çok sayıda hayvanın telef olduğunu belirtti. İsmail Yağcı, “Konarı ve Yörük Köyü hayvancılıkla geçiniyor. Sürülerimizi otlatmak ve derede sulamak için karayolunu geçmek zorundayız. 15- 20 kilometre karayolu hattı boyunca maalesef bir tane bile alt geçit yok” dedi.

Köylüler, telef olan koyunları traktörlerle Konarı Köyü’ne taşırken, maddi hasar gören 2 kamyon ise dinlenme tesislerine çekildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!