Sürpriz görüşme

Güncelleme Tarihi:

Sürpriz görüşme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ecevit Kıvrıkoğlu buluştu

Ankara, Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu'nun Başbakan Ecevit'le sürpriz görüşmesini konuşuyor. Kıvrıkoğlu görüşmede, ‘‘Askerin seçimle ilgilenmesi doğal’’ diyen Ecevit'e cumhurbaşkanlığı hakkındaki görüşlerini anlattı.

GENELKURMAY Başkanlığı'nın, ‘‘Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgiliyiz’’ açıklamasının yankıları sürerken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Başbakan Bülent Ecevit ile dün biraraya geldi.

Ecevit'in muhalefet liderleri ve koalisyon ortaklarının liderleriyle görüşmesi sonrası gerçekleşen ve 40 dakika süren buluşmada, Org. Kıvrıkoğlu, önceki günkü açıklamalarında da yeralan, ‘‘Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, cumhurbaşkanı olacak zat hakkında arzu ettikleri nitelikleri’’ sıraladı.

Ecevit muhalefet liderleri ile görüşmesi sonrasında Org. Kıvrıkoğlu'nun kendisinden randevu talebinde bulunduğunu açıkladı. Ecevit, ‘‘Cumhurbaşkanı ile TSK'nın çok özel ve önemli ilişkileri vardır. TSK'nın cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgilenmesi çok doğaldır’’ dedi.

ECEVİT: ASKERİN İLGİLENMESİ DOĞAL

Başbakan Ecevit, Genelkurmay'ın cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili açıklamasına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

‘‘TSK'nın, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgilenmesi çok doğaldır. Anayasaya göre Cuhurbaşkanı, Meclis adına TSK'nın başkomutanıdır. Cumhurbaşkanı aynı zamanda MGK'nın da başkanıdır. Cumhurbaşkanı ile TSK'nın çok özel ve önemli ilişkileri vardır. Cumhurbaşkanı seçilirken bu gerçekler de gözönünde tutulmalıdır. Bu son derece doğaldır.’’

Bu açıklamasının ardından Başbakanlık Merkez binasına geçen Ecevit, burada koalisyon ortaklarının liderleri Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz ile biraraya geldi. Yarım saat kadar süren görüşmeden sonra Yılmaz hiçbir açıklamada bulunmadan Başbakanlıktan ayrıldı. Yılmaz'ın ayrılmasının hemen ardından da saat 16.30'da Org. Kıvrıkoğlu, Başbakanlığa gelerek Ecevit ile görüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!