Suriye'ye kaçan kızlara çağrı: Eve dönün!

Güncelleme Tarihi:

Suriyeye kaçan kızlara çağrı: Eve dönün
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2014 09:37

Suriye'ye savaşmak için gittiklerini iddia eden ve tüm çabalara karşın izleri bulunamayan iki genç kızın ailesi isyanda. Aileler son çareyi kızlara aile "geri dönün, sizi seviyoruz" diye çağrı yapmakta buldu.

Haberin Devamı

Dünya bu kızları konuşuyor: Bosna kökenli Viyana doğumlu 15 yaşındaki Sabina Selimovic ve 16 yaşındaki Samra Kesinovic ailelerine mektup bırakarak Suriye'de savaşmak amacıyla İstanbul'a yola çıktılar. Ancak aileler en son Adana'da görülen kızların cihad için ölmeye gittikleri iddiasını inandırıcı bulmuyor.

KARİYER PLANLARI VARDI

Sabina'nın halası, yeğeninin kaybolmadan önce yeni bir okula kabul edildiğini ve kariyer planlarının olduğunu ifade etti. Hala, aile dostu bir imam tarafından din dersi alan Sabina'nın, radikal islamcılar tarafından kandırılmış olmasına ihtimal vermiyor.

Gizlice uçak bileti aldıkları tahmin edilen kızlar, 10 Nisan günü sabah saatlerinde pasaport ve giysilerini alıp birdaha dönmemek üzere evi terk etti. Telefonlarına ulaşılamayan kızların adına Ask.fm internet sayfasında blog açıldı ve "Allah sayesinde buradayız" diye yazı paylaşıldı.

Haberin Devamı

RENK RENK GİYSİLER ALDI

Hala şaşkınlığını üzerinden atamayan aile, kızların bu davranışlarının hayat tarzına uymadığını belirtti. Hala, "Sabina kaçmadan önce renk renk giysiler aldı. Bunları burkanın altında saklamak için mi yaptı?" dedi.

Bütün bunların senaryodan ibaret olduğuna inanan aile, kızlarına medya üzerinden çağrı yaptı: Sabina ve Samra, evinize dönün. Sizi seviyoruz!"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!