Suriyeli İranlı büyük Kürdistan gidişatı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli İranlı büyük Kürdistan gidişatı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2009 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Bitlis’in Güroymak İlçesi’nin adını ’Norşin’ olarak telaffuz etmesini eleştirdi.

Partisinin Antalya İl Kongresi’ne katılan Devlet Bahçeli, bu konuda şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı daha demokratik açılım olmadan, PKK taleplerine Güroymak’ta cevap veriyor. Karayoluyla İstanbul’a giderken Gebze’yi geçtikten sonra İstanbul tabelasının yerine de ’Konstantinapolis’ mi yazacaksınız? Sürecin sonunda Suriye, İran’ı da içine alan Bağımsız Büyük Kürdistan kurulacak. Bunun lamı cimi yok. Gerçek budur ve gidişat bu yöne doğrudur. Kimse kimseyi kandırmasın. Demokratik açılım kendi kaderini kendi tayin edecek bir sürece doğru götürecektir. Bu sürecin adı bölünme, ayrışmadır başka adı yoktur."

’Tarihi fırsat’ adıyla ihanet

Kürt açılımının sonuçlarının etnik temelde ayrışma, çatışma ve bölünme olacağını vurgulayan Bahçeli, "Sevr’den bu yana batı emperyalizminin Türkiye’yi bölmek amacıyla ortaya koyduğu düşünceleri, oyunları, senaryoları biliyoruz. Bundan vazgeçmiş değiller. Bugün günümüze uygulanmış yeni versiyonları vardır. Özde bir farklılık yoktur. Şark meselesi hálá devam etmektedir. Türkiye’ye hapsedilmiş Türk milletini parçalamak ve bu topraklarda onu yok etmek oyunu devam ediyor. Öcalan’ın silahla yapamadığını Sayın Başbakan demokratik açılımla yapmak için yola düşmüştür. Şimdiki yol ortağı gelecekte de koalisyon ortağı olacak DTP’dir. Sayın Başbakan İmralı ve Kandil’in ipine sarılmıştır. Ayrılma bölünmeden dem vuranların çözümü, ’tarihi fırsat’ adı altında ihanetin tarihi olacaktır" diye konuştu.

PKK yandaşlığından vazgeç

Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a yüklendiği konuşmasında "Vazgeç bu Avrupa sevdasından, vazgeç bu PKK yandaşlığına soyunmaktan, vazgeç etnik bölünmeye çanak tutmaktan. Cenabı Allah bu millete hizmet için önemli bir fırsat verdi, yolundan sapma. Türkiye’nin ’bir bölen’i olarak tarihe geçmene izin verme. Doğduğun Güneysu’ya, Potamya dedirtme" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!