Suriye'de kaymakamın oÄŸlu öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Suriyede kaymakamın oğlu öldürüldü
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 15, 2004 13:51

Suriye'de 3 gün önce futbol maçında çıkan olaylardan sonra başlayan gerginliğin sürdüğü, Kürt grupların Halep'e bağlı Aynelarap İlçesi Kaymakamı'nın oğlunu öldürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

HAK-PAR, SURİYELİ KÜRTLER İÇİN TÜM KÜRTLERİ, BM VE AB'Yİ "GÖREVE" ÇAĞIRDI
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Abdülmelik Fırat, Suriye'de meydana gelen olaylar sonrası orada yaşayan Kürtlerin yaşam koşullarından endişe duyduklarını belirterek, "Bütün Kürtleri Suriye'deki kardeşlerimizle dayanışma göstermeye çağırıyoruz" dedi. Fırat, BM ve AB'nin de olaylara müdahale etmesi gerektiğini bildirdi. Fırat yazılı açıklamasında, Suriye'de Kürtlerin katledildiğini öne sürerken, Suriye'de meydana gelen olayların arkasında Saddam Hüseyin yandaşlarının olduğunu iddia etti. Açıklamasında "Saddam rejimi artıkları ve miyadını doldurmuş Suriye Baas rejimi, anlaşılan hınçlarını Suriye'de yaşayan halkımızdan alıyorlar" diyen Fırat, futbol karşılaşmasının bahane edilmeye çalışıldığını öne sürdü. (ANKA)
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, dün gece geç saatlerde resmi binalara ve kaymakamlık binasına baskın düzenleyen Kürt gruplar, buraları ateÅŸe verdiler. Eylemcilerin Aynelarap Kaymakamı'nın oÄŸlunu da öldürdüğü bildirildi.Â
  Â
Gurubun daha sonra Aynelarap Cezaevi'ne baskın düzenlediÄŸi ve bazı mahkumları kaçırmaya teÅŸebbüs ettikleri kaydedildi.Â
  Â
Gruba müdahale eden Suriye askerleri ile eylemciler arasında çatışma yaşandığı ve birkaç kişinin hayatını kaybettiği, eylemcilerin askerlerin müdahalesi sonucu dağıtıldığı öğrenildi.

BERLİN'DE YÜRÜYÜŞ

Almanya'nın başkenti Berlin'de 120 kadar göstericinin, İngiltere ve ABD büyükelçiliklerinin yakınından geçerek Suriye Büyükelçiliği'ne kadar yürüdükleri ve burada Suriye'deki olayları protesto ettikleri bildirildi.
Â
Polis, gösteri yürüyüşü sırasında itişmelerin ve küçük kavgaların dışında önemli bir olay meydana gelmediğini kaydetti.

BM TEMSİLCİLİĞİ'NDE İŞGAL
 
20-30 kadar Kürt gösterici BM'nin Cenevre ofisindeki Suriye temsilciliğini işgal etti. Büyükelçi Büyükelçi Kamil Kemal ile görüşen göstericiler daha sonra sakin bir şekilde ofisten ayrıldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!