Suriye’ye kızları da götürüyorlar

Güncelleme Tarihi:

Suriye’ye kızları da götürüyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 11:10

Radikal İslamcılar Almanya'dan Müslüman kökenli kızları Suriye'ye savaşa götürüyor. Almanya'dan Suriye'ye gidenlerin yüzde 7'si kadın. 16 yaşındaki Sarah O. silahlı eğitim görüyor.

Haberin Devamı

ALMAN İç İstihbarat Teşkilatı, Almanya'dan Suriye'ye giden 300 civarındaki radikal İslamcıdan yüzde 7'sinin kadın olduğunu açıkladı. İç İstihbarat Teşkilatı'nın Hürriyet’e verdiği bilgiye göre, Suriye'de Almanya'dan giden 300 civarında radikal İslamcı var. Bunlardan 20'si çatışmalarda öldü. Suriye'ye gidenlerin yüzde 90'ı köken olarak Müslüman... Yüzde 10'u sonradan İslamiyeti benimsemiş.

Suriye'ye giden İslamcılardan yüzde 7'si kadın. Bu sayıya eşi Suriye'ye gittiği için ona eşlik eden kadınlar dahil değil.

SARAH 16 YAŞINDA
Suriye’ye giden genç kızlardan biri de Konstanz kentinde 16 yaşındaki Sarah O.... Sarah liseyi terk edip Suriye’ye gitmiş. Halep yakınlarında radikal İslamcı grupların kampında silah eğitimi alıyor. İnternet forumlarına silahlı fotoğraflarını koyarak, kadınları Suriye'ye savaşa çağırıyor. Sarah O., Suriye'de Almanya'dan giden İsmail S. ile 4 Ocak'ta evlendi. İsmail S., 2008’de 16 yaşındayken kardeşiyle birlikte Domstadt'ta devriye gezen bir polis aracına baskın yaparak, polislerin silahını almak istemişti. Yakalanan iki genç kardeş bu silahlarla Amerikalıları öldürmek istedikleri söylemişti. Güvenlik birimlerinin verdiği bilgiye göre iki kardeş gençlik cezasını çektikten sonra Selefi çevrelerle bağlantı kurup Mısır'a, oradan Suriye'ye geçti.

Haberin Devamı

ALMANYA ENDİŞELİ
Alman İç İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hans Georg Maassen, Almanya’dan Suriye’ye giden radikal islamcıların sayılarının giderek arttığını, bunların bir çoğunun Suriye’de aktif silahlı çatışmalara katıldığını, bunun Almanya’da terör eylemleri tehlikesini artırdığını söyledi.

Anneleri kurye mi
İSMAİL S.’nin annesi geçen kasım ve aralık ayında Türkiye'ye giderken havaalanında iki kez kontrole takıldı. Birinci kontrolde üzerinde Kalaşnikoflarda kullanılan 50 boş şarjör, ikincide 187 boş şarjör, 3 adet dürbün, 5 cep telefonu ve iki oğlunun pasaportları bulundu. Şarjörlerin içinde mermi olmadığı için annenin Türkiye’ye uçmasına izin verildi.

İngiltere ve ABD kampanya başlatıyor
İNGİLİZ hükümeti, Müslüman İngiliz gençlerinin Suriye’ye gitmelerini engellemek için sosyal medyada kampanya başlatıyor. Independent on Sunday’ın haberine göre kampanya ile ‘Suriye’ye gitmenin yarattığı tehlikeler, Suriye’de savaşmanın getirdiği riskle’ anlatılacak.

Haberin Devamı

ABD’de de Dışişleri Bakanlığı da benzer bir sosyal medya kampanyası başlattı. ABD’li Müslümanların Suriye’ye gitmesini engellemek için Twitter hesabından “Yeniden düşün ve uzak dur” hashtag’i ile konuyla ilgili bilgilendirici tweetler atmaya başladı. Birce BORA / LONDRA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!