Suriye sınırında hareketlilik

Güncelleme Tarihi:

Suriye sınırında hareketlilik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2011 09:26

Suriye tanklarının Türkiye sınırındaki çadır kamplarına doğru ilerlemesi üzerine yüzlerce Suriyeli'nin Türkiye'ye kaçtığı bildirildi.

Haberin Devamı

SURİYE SINIRINDAN GELEN EN SON GÖRÜNTÜLER / Foto Galeri

 

Bölgeden bildiren AFP muhabiri, Suriye tarafındaki çadırlarda kalan Suriyelilerin tel örgülerden geçerek, Türk güvenlik güçlerinin kontrolündeki bir kara yoluna çıktığını ifade etti.

 

Türkiye-Suriye sınırından bildiren Anadolu Ajansı muhabiri, bu sabah saatlerinden itibaren Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünün hemen karşısındaki Hırbıtcoz köyünde askeri hareketliliğin görüldüğünü ve köylülerden Suriye askerlerinin köye girdiklerine yönelik telefonlar aldıklarını belirtti.

 

SURİYELİLER, TÜRKİYE'YE BÖYLE AKIN ETTİ / WEB TV

 

Haberin Devamı

Associated Press, Hırbıtcoz'daki evlerin tepelerine keskin nişancıların konuşlandığını bildirdi.

 

Güveççi'de bulunan Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, bugün içinde 600'dan fazla Suriyelinin Türkiye'ye geçtiğini ifade etti.

 

DAVUTOĞLU, MUALLİM'İ ARADI

 

2’NCİ ORDU KOMUTANI SINIRDA

Sınırın Suriye tarafında yaşanan hareketlik devam ederken, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük de saat 11.00 sıralarında Güveççi köyüne geldi. Sınıra kadar gelen Yörük, bölgede inceleme yaptı.

 

TİCARET YOLU KAPATILDI

Öte yandan Esad rejimine karşı başlatılan protestoların 100’üncü gününde, zırhlı araçların desteklediği askerler ve gizli polislerin, dün, Avrupa’dan Ortadoğu’ya uzanan önemli bir ticaret yolunu kapattığı bildirildi.

 

Reuters'a konuşan görgü tanıkları Halep’in kuzeyinde onlarca insanın tutuklandığını belirtti.

 

Ayrıca, zırhlı personel taşıyıcıların, Türkiye sınırından 25 km uzaklıkta olan Deyr El Cemal kasabasına geldiği ifade edildi. Deyr El Cemal sakinlerinden biri, “Rejim Halep yolunu kapatarak Türkiye’ye erişimi kesmek istiyor. Burada birçok insan Suriyeli ajanlardan kaçmak için Türk cep telefonu hatlarını kullanıyor, birçok insanın orada akrabaları var. Aynı zamanda kaçış için kullanılabilecek birçok kaçakçılık yolu var” dedi.

Haberin Devamı

 

Halep’in merkezindeki mahalleler, büyük güvenlik önlemleri ve iş sahibi Sünni ailelerin Esad rejimiyle olan bağları sebebiyle rejim karşıtı gösterilere tanık olmuyor. Ancak, görgü tanıkları Cuma günü bir kişinin öldürüldüğünü ve Halep Üniversitesi’nin 218 öğrencisinin gözaltına alındığını belirtti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!