Suriye Lübnan'ı Arap Birliği zirvesine davet etti

Güncelleme Tarihi:

Suriye Lübnanı Arap Birliği zirvesine davet etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2008 13:12

Suriye, ay sonunda Şam'da düzenlenecek Arap Birliği zirvesine Lübnan'ı resmen davet etti.

Bölgedeki AFP muhabiri, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmed Arnus'un Beyrut'ta eski Lübnan Dışişleri Bakanı Fevzi Salluk'a davet mektubunu verdiğini belirtti.

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa önceki gün, Lübnan'ın Şam'da yapılacak zirveye davet edilebileceğinin sinyalini vermişti.
ABD'nin desteklediği Suudi Arabistan ve Mısır gibi Arap ülkelerinin, toplantının yapılacağı 29-30 Marta kadar Lübnan'da devlet başkanı seçilememesi halinde Şam'a gitmeyeceği ileri sürülüyordu.

Lübnan krizinin merkezinde 3 aydır bir devlet başkanının seçilememesi bulunuyor. Ilımlı Arap ülkeleri, bu krizden Suriye ve Hizbullah gibi Lübnanlı müttefiklerini sorumlu tutuyor.

Lübnan'daki siyasi kriz, yeni bir ulusal birlik hükümeti kurulması istekleri Başbakan Fuad Sinyora tarafından reddedilen Hizbullah yanlısı 6 bakanın istifa etmesi üzerine başlamıştı. Kasım 2006'da istifa eden Hizbullah yanlısı 6 bakandan biri olan Salluk, istifasına ve geçici dışişleri bakanının atanmasına rağmen görevinin bir kısmını yerine getirmeye devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!