Suriye Kızılhaç'ın alanını genişletmesini kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Suriye Kızılhaçın alanını genişletmesini kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2012 17:08

Suriye hükümetinin, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin (ICRC) ülkedeki çalışma alanını genişletmesini kabul ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

ICRC'den yapılan açıklamada, dün Şam'da temaslarda bulunan Komite Başkanı Jakob Kellenberger'in Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim ile görüşmesinde, Kızılhaç'ın ülkedeki varlığını genişletmesinde mutabık kalındığı belirtildi.

Kellenberger, bu anlaşmanın Kızılhaç'ın Suriye'deki insan kaynaklarını ve lojistik kapasitesini hızla artırması gerekeceği anlamına geldiğini ifade etti.

ICRC Başkanı, anlaşmanın bağımsız ve tarafsız bir insani kuruluş olarak Kızılhaç'a duyulan güvenin göstergesi olduğunu da kaydetti.

ICRC açıklamasında, Suriye Dışişleri Bakanlığı'yla, çatışma bölgelerine insani amaçlarla girebilmek için çatışmalara nasıl ara verileceğiyle ilgili ve gözaltı merkezlerine ziyaretler konusundaki yöntemlerde de anlaşma sağlandığı bildirildi.

Anlaşmanın, Kızılhaç'ın Halep Merkez Cezaevini ziyaretiyle uygulamaya geçeceği belirtildi.

Kellenberger'in gözaltı meselesini İçişleri Bakanı Tümgeneral Muhammed eş-Şaar'la da görüştüğü ifade edildi.

ICRC Başkanı'nın Sağlık Bakanı Dr. Vail el-Halki ile görüşmesinde ise yaralı ve hastaların sağlık hizmetlerinden faydalanması hakkı üzerinde durulduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!