Suriye, Dışişleri Bakanı Şara'nın sorguya çekilmesini kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Suriye, Dışişleri Bakanı Şaranın sorguya çekilmesini kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 20:13

Lübnan'ın eski Başbakanı Refik Hariri'ye yönelik suikastta parmağı olmakla suçlanan Suriye, Dışişleri Bakanı Faruk El Şara'nın BM komisyonu tarafından sorguya çekilmesine izin verdi.

İsmi açıklanmayan diplomatlar, komisyonun, Dışişleri Bakanı Şara ile görüşme isteğinin kabul edilebilir olduğunu söylediler. Kaynaklar, komisyonun, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşme talebinin ise halen gözden geçirildiğini belirttiler. BM komisyonu, Devlet Başkanı Esad ile Dışişleri Bakanı El Şara'dan görüşme talep etmişti.
Komisyon, ayrıca üst düzey Suriyeli yetkililerin, Lübnan Başbakanı Refik Hariri'nin bombalı suikastta öldürülmesine karıştığını ileri süren eski Devlet Başkanı Yardımcısı Abdülhalim Haddam'ı da en kısa zamanda dinlemek istediğini açıklamıştı. Haddam, geçen hafta Paris'te El Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada, “Beşşar Esad ile üst düzey Suriye hükümeti yetkililerinin, geçen Şubat ayında bombalı suikastta öldürülen Hariri'yi tehdit ettiklerini” öne sürmüştü. Refik Hariri, 14 Şubat'ta düzenlenen bombalı saldırıda öldürülmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!