Süreyya Operası kapılarını yeniden açıyor

Güncelleme Tarihi:

Süreyya Operası kapılarını yeniden açıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 13, 2009 12:37

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası 2009-2010 sezonuna Ufuk&Bahar Dördüncü Piyano Konseri ile 28 Eylül'de başlayacak.

Haberin Devamı

Süreyya Operası Genel Sanat Yönetmeni Murat Katoğlu yaptığı yazılı açıklamada, 2007 yılında hizmete giren Süreyya Operası'nın yeni sezonda perdelerini yeniliklerle açacağını belirtti.
Yaz döneminde kapsamlı bir tadilat yapıldığını ve orkestra çukuru daha da genişletilerek, büyük operaların sahnelenmesine olanak sağlayacak duruma getirildiğini kaydeden Katoğlu, 2009-2010 sezonu için çok zengin bir program hazırladıklarını bildirdi.

Bu sezon İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin üç yeni opera ve yeni bir bale gösterisini sahneye koyacaklarını ifade eden Katoğlu, Puccini'nin ''La Bohame'', Mozart'ın ''Figaro'nun Düğünü'' ile J.Offenbach'ın ''Rossini'nin Masalları'' adlı opera oyunlarının sanatseverlerle buluşacağını vurguladı.

Katoğlu, Süreyya Operası'nda yeni sezonun Ufuk&Bahar Dördüncü Piyano Konseri ile 28 Eylülde başlayacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Çocuklar için de ''Bremen Mızıkacıları'' ve ''Heidi'' gibi oyunların sahneye konulacağını aktaran Katoğlu, açıklamada şunlara yer verdi:

''Bu sezon bir yenilik olarak halka ücretsiz fuaye konserleri düzenleyeceğiz. Akşam saatlerinde özellikle saat 17.00-18.00 arasında operanın fuayesinde ücretsiz aryalar, oda müziği eserleri ve piyano dinletileri gibi organizasyonlar planladık. İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin konser ve gösterileri dışında Kadıköy Belediyesi'nin de ünlü sanatçılarımızın katılacağı özel konserlerini düzenleyeceğiz. İdil Biret, Gülsin Onay olmak üzere birçok sanatçı operamızda konserler verecek. Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde de özel konserler düzenlenecek. Cemal Reşit Rey'in eserleri de Süreyya Operası'nda seyirciyle buluşacak. Bilet fiyatlarımız geçen yılki fiyatlarla aynı olacak.''

Â

Süreyya Operası kapılarını yeniden açıyor

 

Süreyya Operası kapılarını yeniden açıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!