Şüphe kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Şüphe kelimesinin eş anlamlısı nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2020 02:46

Birçok farklı alanda değişik amaçlar altında şüphe kelimesi kullanılmaktadır. Gündelik yaşamın yanı sıra ayrıca TV ve diziler ile beraber yazılı kaynaklarda da değerlendirilir. Peki, şüphe kelimesinin eş anlamlısı nedir? İşte bu konuda bilgiler.

Haberin Devamı

Türkçede yaygın olarak değerlendirilen şüphe kelimesi aynı zamanda bir eş anlamlı karşılığı ile öne çıkmaktadır. Bu doğrultuda şüphe sözcüğü yerine, ‘kuşku’ kelimesini değerlendirebilirsiniz. İki sözcük de aynı anlam ile beraber Türkçede değerlendirilebilir.

 Şüphe Eş Anlamlısı

 Herhangi bir durum karşısında kişinin duyduğuna emin olmaması ve güvensizlik duygusu oluşmasına şüphelenmek denir. Yaşanan olaylar karşısında durum hakkında kesin bir karara varılmaması gibi de anlatılabilir. Şüphe kelimesinin TDK üzerinden bakıldığı zaman eş anlamlı olarak, ‘kuşku’ bizi karşılamaktadır.

 ‘’Çok şüphe çekiyor.’’

 ‘’Kuşku dolu bir hali var.’’

 Aynı anlamı ifade etmesi ile beraber kuşku ile beraber şüphe sözcüğünü değerlendirebilirsiniz. Bu şekilde cümle içerisinde kullanabilir ya da tek başına ele alabilirsiniz. Okunuşları ve yazılışları farklı olsa bile anlamları aynı şekilde Türkçede yaygın kullanılan iki sözcüktür. Tabii kullanım amacı yerlerine ve amaçlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!