Süperstar'a sıra gecesi

Güncelleme Tarihi:

Süperstara sıra gecesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhuriyetin 75'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Harran'da konser vermek üzere Şanlıurfa'ya gelen Ajda Pekkan, bölgenin geleneklerinden ünlü ‘‘sıra gecesi’’ne katıldı. Gecede yöreye özgü acı kahve ‘‘mırra’’ da içen Ajda Pekkan, eline mendil alıp halay çekti.

Gazeteci Pınar Türenç öncülüğünde İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenlenen Harran'daki konser için Şanlıurfa'ya gelen Ajda Pekkan, konser öncesi, kutsal kabul edilen Balıklı Göl'de balıklara dilek tutup yem attı. Süperstar, yem atarken ‘‘Allahım ülkeme huzur ve barış dolu günleri nasip eyle’’ dedi. Sanatçı, kentin tarihi ve kültürel yerlerini de gezdi. Şanlıurfa'da konser vermenin kendisi için çok önemli olduğunu anlatan Pekkan, ‘‘Sanatçı her yerde sanatını icra edebilir, ama böyle bir yerde, hem medeniyetten uzak, hem de medeniyetle iç içe bir yerde konser vermek, ayrı bir güzellik. Bu benim için Olimpiya'da konser vermekten daha mühim. Çünkü burası halkımla iç içe olabileceğim bir yer. Emeği geçenlere minnettarım’’ dedi. Pekkan, Fırat Nehri'ni Harran'a taşıyan kanal üzerinde kurulu bulunan Balaban Köprüsü'nde bir süre çevreyi izledi. Pekkan, ardından valiliğin turistik bir otelin avlusunda onuruna düzenlediği yöreye özgü ‘‘sıra gecesi’’ne katıldı.

YERDE OTURDU

Yer minderlerinin serildiği sıra gecesinde mahalli sanatçılar yöre türküleri okurken, Pekkan da onlara eşlik etti. İkram edilen çiğköfteden yiyen Süperstar, sıra gecesinde halay çekenleri görünce dayanamadı, mendili eline alarak halayın başını çekti. Vali Şahabettin Harput'un da katıldığı gecede, Pekkan ve beraberindekilere çiğköfte, patlıcanlı kebap, peynirli kadayıf, meyve ve mırra ikram edildi.

FİNCAN UYARISI

Kendisine ikram edilen Mırra'yı içen Ajda Pekkan, töreler gereği fincanı yere koymaması yönünde Vali Şehabettin Harput tarafından uyarıldı. Vali Harput, Pekkan'a fincanı yere bıraktığı takdirde töre gereği mırra ikram eden genci evlendirmesi gerektiğini söyledi. Ajda Pekkan da kendisine mırra ikram eden Mahmut Arıkan'a, ‘‘Bekar isen evlendiririm’’ dedi. Pekkan, gencin bekar olduğunu öğrenmesine rağmen fincanı yere bırakmadı.

Ajda Pekkan, Şanlıurfa'yı beğendiğini belirterek ‘‘İstanbul sokaklarında rahat yürüyemezken, burada insanlarla çok rahat selamlaştık. Ben kendimi bir sentez olarak kabul ediyorum. İnsanları İstanbullu veya Doğulu Batılı diye ayırmıyorum. Kendimi buralardan kopuk görmüyorum’’ diye konuştu. Süperstar, evlilik konusunda ise, ‘‘Ben işimle evliyim, şu anda evlilik düşünmüyorum’’ dedi. Ajda Pekkan, bölgenin yabancısı olmadığını, teyzesinin kocasının da Şanlıurfa'nın bir köyünden olduğunu belirterek, GAP nedeniyle dünyanın ilgisini üzerine çeken Şanlıurfa'ya gelmenin gururunu yaşadığını söyledi. Sanatçı, önümüzdeki günlerde ‘‘Kimler Geldi, Kimler Geçti’’ adlı şarkısının klibini de Şanlıurfa'da çekeceğini açıklayarak ‘‘Burada bulunmaktan çok mutluyum. Çok büyük ilgi gördüm’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!