Süper savcı Engin vekaleten başsavcı

Güncelleme Tarihi:

Süper savcı Engin vekaleten başsavcı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

SAVCI Aykut Cengiz Engin, trafik kazasıyla karanlık ilişkileri ortaya çıkan İstanbul DGM Başsavcısı Oktar Çakır'ın yerine, vekaleten Başsavcı oldu. Engin, Susurluk kazasıyla ortaya çıkan ilişkileri aydınlatmak için gösterdiği cesaretle dikkatleri üzerine çekmişti.

İtalya'da, 'Temiz Eller' operasyonunun mimarı Milano Savcısı Antonio Di Pietro'ya benzetilen 27 yıllık savcı Engin, Türkiye'nin gündemini sarsan, Susurluk, Nurullah Tevfik Ağansoy cinayeti, Alaattin Çakıcı'nın kasetleri ve Türkbank ihalesini soruşturdu.

Yaklaşık 4 yıl önce İstanbul DGM'ye tayin olan Engin, Susurluk üçgeninin üzerine kararlılık ve cesaretle gitti. Engin, İçişleri eski Bakanı DYP Milletvekili Mehmet Ağar, eski MİT'çi ve İçişleri Bakanlığı eski Danışmanı Korkut Eken, MİT Kontrterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür, DYP Milletvekili, Bucak Aşireti'nin lideri Sedat Bucak'ı davetiye çıkartarak DGM'ye çağırdı ve ifadelerini bizzat aldı. ‘‘Bunlar çeteci’’ dediği Susurluk sanıkları için 7-10 yıl arasında hapis istedi.

‘‘Dosyada delil yok’’ diyenlere 23 başlık altında topladığı kanıtları açıkladı. Yurtdışında kırmızı bültenle aranan Abdullah Çatlı, onu yakalamakla görevli üst düzey Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ, usulsüz olarak Sedat Edip Bucak'a koruma görevlisi olarak tahsis edilmiş polis memurları ve hükümlü Haluk Kırcı'nın bir arada bulunmalarını en büyük delil olarak gösterdi.

Engin, Alaattin Çakıcı ile ilişki kuran ve Türkbank ihalesine katılan işadamlarının ifadesine de başvurdu. Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'la birlikte, Öldürülen tefeci Nesim Malki'nin ortağı Erol Erkohen'i sorgulamak için İsrail'e gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!