SÜPER PROJE

Güncelleme Tarihi:

SÜPER PROJE
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2001 00:00


Kadir ZENGİN /DHA
Haberin Devamı

Başkan muradına erecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul'un ‘‘en büyük rüyam’’ diye anlattığı Lara Kent Parkına, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerin öğretim üyeleri tam not verdi.

LARA sahilindeki 320 hektarlık alanda uygulanacak projeyi tartışmaya açan Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Akdeniz, Bilkent, ODTÜ, İstanbul üniversiteleri ve konuyla ilgili meslek temsilcilerinin katıldığı ve yaklaşık yedi saat süren gizli bir toplantı düzenledi.

EN BÜYÜK KENT PARKI

Büyükşehir Belediyesi Plan Danışmanı Mimar Remzi Sönmez proje hakkında bilgi verdikten sonra akademisyenler Lara Kent Parkı ile ilgili görüşlerini açıkladı. Belediye Başkanı Bekir Kumbul da projenin, Türkiye'nin en büyük kent parkı olacağını söyledi.

SEA WORLD DE OLACAK

İçerisinde yürüyüş yolları, gezi alanları, mini golf sahası, kum banyosu tedavi merkezleri ve deniz dünyası (sea world) dahi bulunacak olan projenin maliyeti henüz çıkarılmadı.

Kim, ne dedi ?

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ: Turizm Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sancar Ozaner bölgenin ekolojik önemini vurguladı, park alanındaki doğal değerlere sahip çıkılmasını istedi.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ: Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Doktor Tuncay Neyişci, 50 kuş türünün yaşadığı Yamansaz bölgesininin de proje kapsamına alınmasını istedi.

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ: Yüksek Şehir Plancısı Can Kubin, doğal alanın kent parkı yapılmasının müdahale olduğunu bildirdi, ‘‘Kuş bahçesi de yapılsa bu yapay olur’’ dedi.

BAŞKAN VEKİLİ: Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fahrettin Köken, belediyenin kendi kaynaklarıyla böyle bir proje yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

ALINAN KARAR: Belediye Başkanı Bekir Kumbul'un başkanlık ettiği toplantıda Türkiye'nin en büyük parkı olacak Lara Kent Parkı Projesi'nin Kent Konseyi'nde tartışmaya açılması kararlaştırıldı.

KİMLER KATILDI

Toplantıya; Akdeniz Üniversitesi'nden Çevre Sorunları Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, Tıp Fakültesi Fizik Tedavi Bölümü'nden Prof. Dr. Mehmet Arman, Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nden Prof. Dr. Yalçın Memlük, Antalya Koruma Kurulu Müdürü Mücella Uyar ile Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Fatma Erdoğan katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!