Süper babalar

Güncelleme Tarihi:

Süper babalar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan iki böbrek ameliyatında, babalarının verdiği organların nakledildiği iki kişi, dializ makinesinden kurtuldu. 27 yaşındaki Selami Demir, 52 yaşındaki babası Aziz Demir'in, 37 yaşındaki İsa Koç ise 60 yaşındaki babası Hüseyin Koç'un verdiği böbrekle yeniden hayat buldu.

İki baba da oğullarını dializ makinesinden kurtarmanın sevincini yaşadı. Bursa'nın Yıldırım İlçe Belediyesi'nden emekli Aziz Demir, ameliyattan sonra ‘‘Çok şükür oğlum dializ makinesine bağlı olmaktan kurtuldu’’ deyip sevincini yakınlarıyla paylaştı. Aziz Demir, Şırnak'ta vatani görevini yaparken rahatsızlanan oğluna gerekirse bütün organlarını verebileceğini söyledi.

Ameliyat için Balıkesir'den gelen Hüseyin Koç da heyecandan konuşmakta zorlandı. Oğlu İsa için sürekli dua eden Hüseyin Koç, ‘‘Kendimi dünyanın en mutlu insanı hissediyorum’’ dedi.

Her ikisi de 2 çocuk babası olan Selami Demir ile İsa Koç ise babalarının böbrekleriyle yeniden doğmuş gibi olduklarını söylediler. Ameliyatları gerçekleştiren Prof. Dr. Bülent Oktay herkesin organ bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini, bu durumda yüzlerce hasta bulunduğunu söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!