Sünnetsiz yattı sünnetli kalktı

Güncelleme Tarihi:

Sünnetsiz yattı sünnetli kalktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2001 00:00



Yüksel MENEKŞE / SIVAS, DHA
Haberin Devamı

Sivas'ın Altınyayla İlçesi Başören Köyü, 7 yaşındaki Emrah Çelik'in rüyasında gördüğü sakallı iki kişi tarafından sünnet edildiği iddialarıyla çalkalanıyor. Emrah'ın Mesih olduğu söylentileri yayılırken, çocuğu muayene eden Dr. Serkan Çetinkaya, bu durumun doğuştan kaynaklanan bir anormallik olduğunu söyledi. Vatandaşlar arasında heyecan yaratan olay 20 Kasım 2000 tarihinde Başören Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, 7 yaşındaki Emrah Çelik, saat 04.00 sıralarında ağlayarak uyandı. Emrah'ın ağlamasına uyanan anne Hacer Çelik ve baba Satılmış Çelik, çocuklarının yanına koştular. Çelik Ailesi Emrah'ın pijamasının ön tarafının halka şeklinde kesildiği ve daha önce sünnet ettirilmemesine rağmen penisinin de sünnet edilmiş gibi olduğunu gördüler. Gördüğü rüyayı anlatan Emrah, ‘‘Pencereden iki sakallı ihtiyar girdi. Ellerinde makas vardı. Başımı okşadıklarını hatırlıyorum. Yine aynı pencereden çıktılar’’ dedi.

Satılmış Çelik olay gecesini anlatırken, ‘‘Rüyasını anlattı, ama sünnet edildiği anı hatırlamıyor. Sadece söylediği kişilerin pencereden girdiklerini ve tekrar aynı pencereden çıktıklarını hatırlıyor’’ dedi.

Emrah'ın sünnet yerinin 3 gün şiş olduğunu, bundan başka hiçbir problem olmadığını söyleyen 3 çocuk babası Çelik, Emrah'a Mesih yakıştırması yapan çevre köy halkını da kınadı. Çelik, ‘‘Çevre köy halkı 'Başören köyünde Mesih var, bu sene kar yağmayacak, kıtlık olacak' gibi asılsız dedikodular yaratıyorlar’’ diyerek, kızgınlığını dile getirdi.

Doktor: Sünnet doğuştan olabilir

Altınyayla Kaymakamı Mustafa Özsoy, ‘Rüyada sünnet’ olayıyla ilgili olarak, ‘‘Bu iddia bize geldiği zaman doktorla birlikte aileyi ziyarete gittik. Yapılan incelemede bunun doğuştan olabileceği söylendi. Halk arasında buna peygamber sünneti deniyor. Sünnet olup olmadığı tam olarak belli değil’’ dedi.

Emrah'ı muayene eden Altınyayla Sağlık Ocağı doktoru Serkan Çetinkaya ise şunları söyledi:

‘‘Çocuğu muayene ettiğimizde yumuşak doku enfeksiyonuna rastladık. Hafif bir şişlik vardı. Bu şişlik oynamaktan da kaynaklanmış olabilir. Ancak biz sünnetli gibi gözükmesinin doğuştan anormallik taşıdığı kanaatine vardık. Herhangi bir cerrahi müdahale, kesik ve dikiş izi yok. Buna tam bir sünnet demek doğru olmaz. Bu şekilde sünnet olduğu iddiası da bilime tamamen aykırıdır. Bu durum çocuk yeni doğduğu zaman pek belli olmaz. Yaşı ilerledikçe belirgin biçimde ortaya çıkar.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!