Sünnetle dalga geçmenin sonu kötü oldu

Güncelleme Tarihi:

Sünnetle dalga geçmenin sonu kötü oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2012 17:48

Almanya’da yazdığı bir şiirle, Yahudilik ve İslam'daki sünnet uygulamasıyla dalga geçen Alman politikacının başına bakın neler geldi.

Haberin Devamı

Aşağı Saksonya Eyalet Parlamentosu’na aday olan Yeşiller üyesi Ulf Dunkel, internette dolaşan bir şiirle gündeme geldi. Şiirin bir dizesi “Bıçağı bileyin, şarkıya başlayın, organın tepesindeki deriyi kesin” şeklindeydi.

50 yaşındaki Dunkel, bu şiirin ardından gelen tepkiler üzerine seçimleri kazanması halinde koltuğunu bırakacağını açıkladı. Almanya’da tartışma konusu olan sünnetle dalga geçen Dunkel, bu gafı nedeniyle siyasi kariyerine son verme kararı aldı.

Cloppenburg Bölgesi’nin Yeşiller politikacısı Michael Jaeger, seçim pusulalarının çoktan basılmış olduğunu söyleyerek, artık Dunkel’in seçimlerden çekilmesinin
mümkün olmadığını söyledi.

Süddeutsche Zeitung Gazetesi’ne konuşan Almanya’daki Yahudilerin Merkez Konseyi’nin Sözcüsü Dieter Graumann, Yeşiller Partisi’nden Dunkel’in adaylığının geri çekilmesini istemişti. Aynı şiirde “kör fanatikler” gibi hakaretlerin yanı sıra küfür de yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!