Sundance film festivali cebe girdi

Güncelleme Tarihi:

Sundance film festivali cebe girdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2007 00:00

Sundance Film Festivali’nde gösterime giren ve cep telefonları için özel olarak hazırlanmış 5 kısa film, Bu yıl 3GSM Fuarı’nda mobil kullanıcıların beğenisine sunuldu. Fuar katılımcıları FILM yazarak +44 762 480 78 11’e yollayıp filmleri cep telefonundan izleyebildiler.

Sundance Film Festivali kapsamında özellikle mobil cihazlara yönelik olarak hazırlanan 5 kısa film, Barselona’da düzenlenen 3GSM Fuarı’nda mobil kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Filmleri video görüntüleme desteğine sahip mobil cihazlarınızda izlemek için FILM yazılı bir kısa mesajı +44 762 480 78 11 adresine yollamak gerekiyor. Gelen cevap mesajında filmlerin izlenebileceği bağlantılara ulaşılıyor ve bu bağlantılar aracılığıyla isteyenler filmleri akıcı veri transferi yoluyla isteyenler cep telefonlarına yükleyip, kaydederek izleyebiliyorlar.

Bunun için kullandığınız cep telefonlarında video oynatma özelliğinin bulunması gerekiyor. Son yıllarda piyasaya sürülen orta ve üst sınıf cep telefonlarının çoğu halihazırda bu özelliği destekliyor. Tüm filmler yaklaşık 3 dakika sürüyor ve telefon belleğinde 3 MB’lık yer kaplıyor. Filmleri izlemek ve indirmek için operatörün belirlediği İnternet bağlantı ücreti haricinde, servis için ayrıca bir ücret ödemek gerekmiyor. Filmi izlemek için mesaj atanlar, bir sonraki festival için bilet kazanma şansını da yakalıyorlar.

Servis, filmleri yükleme yolunu seçenlere, yükledikleri filmi kablosuz bağlantılar aracılığıyla diğer kullanıcılarla paylaşma olanağı da sağlıyor. Sundance Film Festivali kapsamında gösterilen ve cep telefonları aracılığıyla izlenebilen filmler şöyle:

- A Slip in Time - Jonathan Dayton ve Valerie Faris

- Learning to Skateboard - Jody Hill

- La Revolucion de Iguodala! - Justin Lin

- Los Viajes de King Tiny - Maria Maggenti

- Reno - Cory McAbee

Filmler hakkında detaylı bilgi ve yükleme talimatları sundance.gsm.org adresinde yer alıyor. Sundance festivali hakkında daha fazla bilgi için www.sundance.org/ globalshortfilms adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!